O Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα ΚΥ Άρτας για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στις 23-24 Οκτώβρη η κυβέρνηση διοργανώνει στα Γιάννενα το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο.
Καλούν  τους εργαζόμενους, τους εργάτες, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία να αποδεχθούν όλη την αντιλαϊκή πολιτική, όλα τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια και όλα όσα επιδιώκουν να περάσουν -95 προαπαιτούμενα- στο όνομα της "ανάπτυξης". Έρχονται στην περιοχή με τη μεγαλύτερη ανεργία, σε μια από τις πιο φτωχές στην Ευρώπη για να πούνε ότι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων σημαίνουν και καλύτερη ζωή για τους εργαζόμενους. Αυτό που θα κρύψουν είναι ότι όσα κέρδη "αναπτύσσουν" τόσα δικαιώματα χάνουν οι εργαζόμενοι.

Η "ανάπτυξή" τους σημαίνει: Κέρδη για το κεφάλαιο φτώχεια για το λαό.
Η ανάπτυξη που λένε: ΔΕΝ θα καταργήσει τους μισθούς πείνας, τον απαράδεκτο διαχωρισμό για τους νέους εργαζόμενους, τις μειώσεις στις συντάξεις. ΔΕΝ θα σταματήσει την απελευθέρωση των απολύσεων. ΔΕΝ θα καταργήσει τα δουλεμπορικά γραφεία και το νοίκιασμα των εργαζομένων.
ΔΕΝ θα ακυρώσει τον ΕΝΦΙΑ και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
 ΔΕΝ θα αλλάξει το χαρακτήρα της αξιολόγησης στο Δημόσιο που συνδέεται με ένα κράτος ακόμη πιο εχθρικό απέναντι στους εργαζόμενους, απέναντι στο λαϊκό κίνημα, τον εκβιασμό την τρομοκρατία τις απειλές.
ΔΕΝ θα επανέλθει το αφορολόγητο, δεν θα γλιτώσουν οι αυτοαπασχολούμενοι από τη συνεχή φοροληστεία. Τα προβλήματά τους θα επιδεινωθούν με το νόμο για τα "κόκκινα" δάνεια όπου θα απελευθερώσουν τα αρπακτικά, τις τράπεζες και τα διάφορα funds για να αρπάξουν το μόχθο μιας ζωής. Πολλοί αυτοαπασχολόμενοι έβαλαν λουκέτο και ακόμα περισσότεροι βρίσκονται προ των πυλών.
ΔΕΝ θα σταματήσουν να πληρώνουν οι φοιτητές και σπουδαστές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που ολοένα μοιάζουν και περισσότερο με ανώνυμες εταιρείες. Οι σπουδές γίνονται συνεχώς πανάκριβο κόστος για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Η έρευνα κατευθύνεται για τα κέρδη του κεφαλαίου με χαρακτηριστικά παραδείγματα στο ΑΕΙ Ιωαννίνων και στη ΤΕΙ Άρτας.
Δεν θα αλλάξει το σχεδιασμό για τις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας της περιοχής με τα Περιφερειακά Νοσοκομεία Φιλιατών, Λευκάδας, Πρέβεζας και Κέρκυρας να λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας και όχι ως νοσοκομεία. Αυτό έχει ως συνέπεια οι ασθενείς να μετακινούνται στα Γιάννενα και την Άρτα, να υπερφορτώνονται τα νοσοκομεία και φυσικά να αυξάνονται τα έξοδα για τις λαϊκές οικογένειες, αφού και το ΕΚΑΒ είναι υπό διάλυση με την τεράστια έλλειψη προσωπικού.

Όρος απαράβατος για την "ανάπτυξη" που επικαλούνται είναι εργαζόμενοι φθηνοί, ευέλικτοι, χωρίς δικαιώματα που θα πηγαινοέρχονται ανάμεσα στην ανεργία και σε δουλειά με όρους γαλέρας. Ταυτόχρονα θα δίνουν ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο, θα τους παρέχουν φοροαπαλλαγές, θα ιδιωτικοποιούν φιλέτα γης όπως τα στρατόπεδα στη Πρέβεζα, δάση και ακτές σε Λευκάδα και Κέρκυρα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και ΚΥ Άρτας με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη 24/10/2017 στις 6.30 μμ στο Εργατικό κέντρο Ιωαννίνων. ( αναχώρηση ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ από ΑΡΤΑ στις 5.00 μμ από το πρώην ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ )

Να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε :
Κατάργηση των μνημονίων και των αντιασφαλιστικών νόμων
Μέτρα στήριξης των ανέργων
Επιστροφή όσων μας έκλεψαν από τους μισθούς και τα επιδόματα
Κατάργηση της βαριάς φορολογίας
Αποκλειστικά δημόσια ,δωρεάν υγεία , παιδεία
Να μην ψηφιστεί ο νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος που θα περιορίσει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία
Να σταματήσουν στο χώρο μας οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία και σε αυτούς που έδωσαν και σε αυτούς που δεν έδωσαν φύλλα αξιολόγησης.
Να ακυρωθεί τώρα η διαδικασία αξιολόγησης που επιχειρήθηκε με παραινέσεις ,ψέματα ,εκβιασμούς και το χτίσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού.


Όλοι στον δρόμο – Όλοι στον αγώνα

Άρτα, 20 Οκτωβρίου 2017
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα ΚΥ Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]