ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Με την ομιλία του Πρωθυπουργού έπεσε η αυλαία στο Περιφερειακό Συνέδριο Ηπείρου

Αλέξης Τσίπρας:"Η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών. Είμαστε εδώ για να να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ηπείρου"

"Οι Ηπειρώτες και οι Ηπειρώτισσες μας τιμουν απόψε στην κατάμεστη αίθουσα του Περιφ. Συνεδρίου για την Παραγωγικη Ανασυγκρότηση στα Ιωάννινα"σημείωσε  o πρωθυπουργός στην αποψινή  του ομιλία.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για  πακέτα  πλαστών ειδήσεων (fake news).  που αποδεικνύουν τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους,ενώ υποδηλώνουν την απελπισία του παλιού συστήματος και των παρασιτικών του συμμάχων, που χάνει καθημερινά την ελπίδα να εδραιωθεί ξανά,ενώ συνέχισε  υπογραμμίζοντας : "Είμαστε εδώ για να να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ηπείρου
Τους επιστρέφουμε την απόγνωσή τους. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Η δική μας πολιτική κοιτάζει μπροστά.Η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών."
Ο Αλέξης Τσίπρας  διεμήνυσε απόψε  και απο τα Ιωάννινα ,πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και οι εκλογές θα γίνουν το 2019.
Τί είπε ο Πρωθυπουργός για έργα και υποδομές

Η αγροτική παραγωγή, η γεωργία και η κτηνοτροφία, είπε ο Αλέξης Τσίπρας ,είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου
Είναι ενδεικτικό το ενδιαφέρον της Ηπείρου στον τομέα της αγροδιατροφής, καθώς αποτυπώνεται και στις υποβολές στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
Το 55% των αιτήσεων της Περιφέρειας αφορούν στην αγροδιατροφή. Συνολικά υπεβλήθησαν 17 προτάσεις με προϋπολογισμό 34,1 εκατ. ευρώ.Δίνουμε έμφαση στους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργείων έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμοι και αειφόροι.
Αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για τους αγρότες καθώς θα εισπράξουν 750 εκατ. ευρώ από τη βασική τους ενίσχυση.Το σχέδιο της κυβέρνησης  για τη βιομηχανία στηρίζεται στο τρίπτυχο «ολοκληρωμένες αλυσίδες αξίας – εξωστρέφεια – περιβαλλοντική βιωσιμότητα».Το σχέδιο για τη βιομηχανία στηρίζεται στο τρίπτυχο «ολοκληρωμένες αλυσίδες αξίας – εξωστρέφεια – περιβαλλοντική βιωσιμότητα».
Το 2016 η κυβέρνηση αύξησε  το Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ για την Ήπειρο κατά 279,85% ενώ για το 2017, έχουν  διατεθεί  ήδη 31,05 εκατ. ευρώ για ώριμα έργα.
-Εντός της περιόδου 2020-2023 προβλέπεται η κατασκευή 400 χλμ δικτύων φυσικού αερίου που θα καλύπτουν Ιωάννινα - Άρτα - Πρέβεζα -Ηγουμενίτσα.
-Στο πλαίσιο της παραχώρησης της Ιόνιας Οδού προωθούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στο μήκος του αυτοκινητόδρομου Αντίρριο-Ιωάννινα.
-Προχωράει η μελέτη για τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Μαύροματι, ύψους 2,5 εκατ. Ένα έργο - πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
-Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, υψηλής εθνικής σημασίας, ο οδικός άξονας Γιάννενα – Κακαβιά, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
-Συμμετέχουμε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση του ιστορικού Γεφυριού, αναγνωρίζοντας τον εμβληματικό του χαρακτήρα.
-Η Δημόσια Εταιρία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος (ΔΕΔΑ) έχει καταθέσει σχέδιο για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής σε 42 πόλεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τέσσερις πόλεις της Ηπείρου: Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα. Προβλέπεται η κατασκευή 400 χλμ δικτύων φυσικού αερίου εντός της τετραετίας 2020-2023, που θα καλύπτουν τον αστικό ιστό των τεσσάρων αυτών πόλεων. Προβλέπεται, επίσης, να κατασκευαστούν 15.000 συνδέσεις όλων των κατηγοριών καταναλωτών, με το μεγαλύτερο μέρος τους να αφορά παροχές προς οικιακούς καταναλωτές. Στο σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας περιλαμβάνεται επίσης η σύνδεση με τα δίκτυα φυσικού αερίου αρκετών δημόσιων και δημοτικών κτηρίων, όπως για παράδειγμα σχολικά κτήρια, δημοτικά γυμναστήρια, κολυμβητήρια και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις. Για την υλοποίηση του παραπάνω απαιτούνται επενδύσεις, που σύμφωνα με τις μελέτες της ΔΕΔΑ ανέρχονται στο ποσό των 50 εκατ. ευρώ περίπου, με χρηματοδότηση του νέου ΕΣΠΑ, ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας και δανεισμό από επενδυτική τράπεζα (ΕΤΕπ).

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έγινε καμία αναφορά στη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον λιμένα Ηγουμενίτσας σημειώνοντας πως προχωρούν τα έργα με στόχο τη μετατροπή του σ΄ ένα σύγχρονο κέντρο μεταφορών που θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της Ελλάδας με τα μεγάλα λιμάνια της Αδριατικής .
Παράλληλα απόψε ανακοινώθηκε επίσημα η ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Αρτα ,ενώ αναμένεται να υιοθετηθεί η πρόταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την ίδρυση Κέντρου Ερευνας με ινστιτούτα για τη Βιοιατρική ,τις Τεχνολογίες Υλικών και Εφαρμογών ,τις Ανθρωπιστικές Σπουδές και το Περιβάλλον.
Απο τα Πρωθυπουργικά χείλη ανακοινώθηκε απόψε η ίδρυση τριών  προγραμμάτων , 2ετούς διάρκειας  προγραμμάτων :
-Πρόγραμμα Γαλακτοκομίας
-Πρόγραμμα Γεωκτηνοτροφικής παραγωγής
-Πρόγραμμα Ιχθυοκαλλιεργειών.
O Aλέξης Τσίπρας αφού αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα,τον τουρισμό ,τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ,το προεδρικό διάταγμα  για την Παμβώτιδα και την ενίσχυση των νοσοκομείων ,υπογράμμισε πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου η κυβέρνηση θα πράξει τα μέγιστα για τη στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής .
Πηγή φωτογραφιών: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti//&twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]