Ελαβε ..τέλος η περιπέτεια 2 τουριστών απο το Ισραήλ στην Αστράκα

Για καιρό θα έχουν να θυμούνται την περιπέτεια που έζησαν στην Ηπειρο οι δύο νεαροί τουρίστες απο το Ισραήλ ,όταν η χθεσινή απογευματινή τους πεζοπορία πήρε απρόσμενη τροπή .

Υπενθυμίζεται ,ότι οι δύο  άνδρες  έχασαν τον προσανατολισμό τους απογευματινές ώρες εχθές κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας τους στην Αστράκα ,με αποτέλεσμα να  αποκλειστούν στην ορεινή περιοχή .
Αμεσα ειδοποίησαν τις Αρχές  με τους άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ  να ξεκινούν  την επιχείρηση εντοπισμού τους ,μεταβαίνοντας στην περιοχή .
Λόγω όμως  της πυκνής νέφωσης η χθεσινοβραδινή  επιχείρηση  διάσωσης διακόπηκε για να συνεχιστεί με το πρώτο φως της σημερινής ημέρας,με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να καταφέρνουν και  να εντοπίζουν  πριν απο λίγη ώρα τους  νεαρούς τουρίστες  .
Αν και ταλαιπωρημένοι απο τη νύχτα που χρειάστηκε να περάσουν στο βουνό και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους  και μεταφέρθηκαν  στο Πάπιγκο.


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Π.Υ 

Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ύστερα από αποπροσανατολισμό τους σε δύσβατη περιοχή, ο E-S.H. 21 ετών και ο A.R. 24 ετών, Ισραηλινής υπηκοότητας. Η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε χθες, 11 Σεπτεμβρίου στις 19:15, κινητοποιήθηκε άμεσα με έξι πυροσβεστικούς υπαλλήλους και δυο οχήματα από την 5η ΕΜΑΚ, καθώς και δύο πυροσβεστικούς υπαλλήλους με ένα όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κόνιτσας. Τα άτομα εντοπίστηκαν σήμερα στις 13:45 σε δύσβατο σημείο σε ύψος 2.300 μέτρων περίπου, στο ύψωμα Αστράκα, του δήμου Ζαγορίου, στο νομό Ιωαννίνων και μεταφέρονται πεζοί σε ασφαλές σημείο. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με βροχόπτωση και χαμηλή ορατότητα λόγω της νέφωσης, που δυσχέραιναν το έργο των διασωστών.


upd 17.28


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]