Χαιρετισμός Γιάννη Καραγιάννη στο 4ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Χαιρετισμός στο 4ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, παρευρέθηκε στο 4ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού που πραγματοποιείται στην Πρέβεζα και απεύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

"Εκ μέρους της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Ελληνικής Βουλής, χαιρετίζω το 4ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Τις προηγούμενες μέρες είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στην Βουλή την 11η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε). Μας δόθηκε, έτσι η δυνατότητα να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες με τους ομογενείς συναδέλφους μας βουλευτές από πολλά ξένα κοινοβούλια για όλα τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του απόδημου ελληνισμού.

Η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, χωρίς να έχει νομοθετικές αρμοδιότητες, ασχολείται με ζητήματα όπως η καταγραφή των προβλημάτων των ομογενών και η επίλυσή τους, η προσπάθεια διατήρησης του φιλελληνισμού και της ελληνικής γλώσσας στις νέες γενιές ομογενών, η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και των εθνικών θεμάτων, η διατήρηση και προαγωγή των σχέσεων και των δεσμών της εθνικής αντιπροσωπείας και του ελληνικού λαού με τον απανταχού Ελληνισμό, καθώς και η ενίσχυση των σχέσεων με τα ελληνικής καταγωγής μέλη άλλων κοινοβουλίων.

Ως υπεύθυνος της επιτροπής για ζητήματα επενδύσεων και προώθησης ελληνικών προϊόντων, απευθύνω πρόσκληση αρωγής στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, με το επενδυτικό σας ενδιαφέρον και την στήριξη των ελληνικών εξαγωγών. Ιδιαίτερα για μας τους Ηπειρώτες το ενδιαφέρον θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο, ως συνέχεια της παράδοσης των μεγάλων εθνικών μας ευεργετών, αλλά και της αγωνίας μας για το μέλλον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας. Παρακολουθούμε με προσοχή τα όσα συμβαίνουν στην Χειμάρα και επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι το ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας εξαρτάται από τον σεβασμό των δικαιωμάτων και των περιουσιών της ομογένειας.

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση και να ευχηθώ από καρδιάς υγεία, δύναμη και προκοπή!"

-- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]