ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Το Εργατικό Κέντρο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στους ΟΤΑ.


Παρά την προσπάθεια “ορισμένων” να σπείρουν τον “εφησυχασμό” εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις της κυβέρνησης η απόφαση κυβέρνηση και ελεγκτικού συνεδρίου δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες : περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων . Η πρόταση Σκουρλέτη με τις 2,5 χιλιάδες προσλήψεις που μέσα από διαγωνισμούς τροποποιώντας τους οργανισμούς αφήνει έξω στην ουσία τους συμβασιούχους που εργάζονται μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα πετάει το μπαλάκι στους Δημάρχους να το υλοποιήσουν και ουσιαστικά να απολύσουν τους εργάτες.
Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις της κυβέρνησης για το χτύπημα των ιδιωτικοποιήσεων, εξακολουθούν να αφήνουν αλώβητη την υπάρχουσα νομοθεσία που έχει να κάνει με το δικαίωμα που δίνει στους Δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού..
Το Εργατικό Κέντρο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Απαιτεί από την κυβέρνηση να λύσει αμέσως με νόμο τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε όλες τις υπηρεσίες. Στηρίζει αυτό το αίτημα και τον αγώνα των εργαζόμενων που τους ετοιμάζουν απόλυση. Με τον αγώνα αυτό και την αλληλεγγύη όλων των συνδικάτων, μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδιά τους για απολύσεις. Ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, από το δικαίωμα για ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας!
Παράνομο και αντισυνταγματικό δεν είναι το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, αλλά αυτοί που το καταπατούν, όπως και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Γι’ αυτό λέμε νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι του κεφαλαιοκράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]