Το ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τις καθαρίστριες Δημόσιων Σχολείων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ν. ΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ!
ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
 Συναδέλφισσα,
          Άλλη μια σχολική χρονιά ολοκληρώνεται. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παραμένουμε σε ένα καθεστώς μόνιμης εργασιακής ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων τόσο με την σημερινή Κυβέρνηση όσο και με τις προηγούμενες.    
           Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Υπουργού Κ. Σκουρλέτη στην πανελλαδική απεργία των σχολικών Καθαριστριών στης 31 Μάρτη του 2017 :  «Θα κάνετε λίγη υπομονή να κλείσει η αξιολόγηση (Μέτρα 4ου Μνημονίου) και μετά θα ασχοληθούμε με το δικό σας θέμα».
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο καλλιεργώντας  ελπίδες και προσδοκίες, μοιράζοντας κάλπικες υποσχέσεις. Σε κάθε χώρο εργασίας  διατυπώνει διαφορετικό λόγο, ψεύδεται, μεταλλάσσεται, με την στάση της προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου. Τους τελευταίους μήνες συντηρεί μια συζήτηση για το πως υποτίθεται θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των συμβασιούχων, όμως, την ίδια στιγμή επικαλείται το Σύνταγμα για να πει ότι απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
         Γι αυτό το παράδειγμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων που πρόβαλλαν μέσα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις το αίτημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να προβληματίσει και εμάς, τις σχολικές καθαρίστριες. Τώρα πρέπει να συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην πολιτική που υλοποιεί τις στρατηγικές κατευθύνσεις των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλοεργολάβων καθαριότητας και της ΕΕ που στο όνομα της «ανάπτυξης» αποδυναμώνουν υπηρεσίες όπως καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση-ολοήμερα, συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότεροι δάσκαλοι και καθαρίστριες, οι μαθητές να είναι στοιβαγμένοι  σε μικρούς χώρους, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της παιδείας του λαού.
       Την ίδια στιγμή στρέφουν το ένα τμήμα της εργατικής τάξης απέναντι στο άλλο, στοχεύουν να τεθούν οι δήθεν «βολεμένοι συμβασιούχοι», στην καθαριότητα απέναντι στους ανέργους και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
        Βασικός  τους σκοπός είναι η εξασφάλιση ενός ακόμα  πιο φτηνού εργατικού δυναμικού, η δημιουργία ενός ευέλικτου εργαζόμενου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας με τις 8μήνες συμβάσεις που αξιοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες για να καλυφθούν τα κενά στη καθαριότητα των σχολείων. Από την μία αναγνωρίζουν το πρόβλημα και από την άλλη αποκρύπτουν ότι το ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία μπορεί να λυθεί μόνο με μόνιμο  προσωπικό σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες εργασίας, που θα διασφαλίζει καθαρά σχολεία εκεί που ζουν και μορφώνονται τα παιδιά του λαού.
        Η επιτροπή καθαριστριών δημοσίων σχολείων Νομού Ιωαννίνων καλεί την κάθε καθαρίστρια να μην ξεγελαστεί από τα τεχνάσματα περί μοριοδότησης των συμβασιούχων ώστε να μονιμοποιούν, που προωθούν η κυβέρνηση και  η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν τόσο τα προηγούμενα χρόνια, όσο και από τις τωρινές εξελίξεις στα δημόσια νοσοκομεία, και τους συμβασιούχους στη καθαριότητα των δήμων. Το ίδιο το ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε πριν 2 μέρες την συνέχιση των συμβάσεων στους συναδέλφους στην καθαριότητα των δήμων, για πολλούς αμφισβητείται προκλητικά  και αυτή η πληρωμή τους για δουλειά που ήδη έχουν παράσχει. Γι' αυτό έχουν σοβαρή ευθύνη όσοι στη διοίκηση του σωματείου σπέρνουν αυταπάτες και εφησυχάζουν τις καθαρίστριες ότι θα έρθει η μονιμοποίηση μέσο της δικαστικής οδού. Είναι οι ίδιοι που συνέβαλαν στην εξαπάτηση καθαριστριών από νομικά κοράκια που μάζευαν 150ευρα από το υστέρημα των καθαριστριών τάζοντας φύκια για  μεταξωτές κορδέλες.
Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων υλοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής. Δεν διεκδικούν μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Απέναντι στις ελλείψεις  ελαιοχρωματιστών που θα βάψουν τα σχολεία, υδραυλικών που θα τα συντηρήσουν, εργατών για να κόψουν τα χόρτα στις αυλές απαντάνε με μισοάνεργους συμβασιούχους της κοινωφελούς εργασίας, αν και όποτε ανοίγει το πρόγραμμα. Έτσι όμως ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο στα σχολεία, χορηγών, ΜΚΟ και εκκλησίας,  βάζοντας τους γονείς να πληρώνουν για το αυτονόητο, την εκπαίδευση των παιδιών τους.
        Γι' αυτό χρειαζόμαστε ένα σωματείο να παίξει το ρόλο για το οποίο φτιάχτηκε. Ένα σωματείο ταξικό με ένα και μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι καθαρίστριες πρέπει να απομονώσουν αυτές τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που αντί να οργανώσουν την αντίσταση, βάζουν πλάτη για να συνεχιστεί το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.
       Η επιτροπή σχολικών καθαριστριών μπροστά στη λήξη των συμβάσεών μας σε καλεί να πάρεις μέρος :
Σε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ.
Σε συνάντηση με την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.
Με την Διεύθυνση του ΟΑΕΔ για το ταμείο ανεργίας από 01-07-17.    
Σε εκδήλωση με προβολή ταινίας την  Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 στις 7:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.                            
Συμμετέχουμε στην πανελλαδική αντιπολεμική κινητοποίηση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 24 Ιούνη στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]