Ιωάννινα:"Ο άνθρωπος από σίδερο" στις Κυριακές στο πανί

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΙ

Ανζέι Βάιντα, Ο άνθρωπος από σίδερο

Με την ταινία του Ανζέι Βάιντα, Ο άνθρωπος από σίδερο (πολωνικά: Człowiek z żelaza, αγγλικά: Man of Iron) που προβάλλεται  την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 8.30 μ. μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» συνεχίζονται οι «Κυριακές στο πανί» που διοργανώνει εδώ και 7 χρόνια, με ελεύθερη είσοδο, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο άνθρωπος από σίδερο γυρίστηκε το 1981. Το σενάριο έγραψε ο Αλεξάνταρ Σκίμπορ Ρίλσκι. Πρωταγωνιστούν ο Γέρζι Ραντζιβίλοβιτς και η Κριστίνα Γιάντα. Πρόκειται για συνέχεια της ταινίας Ο άνθρωπος από μάρμαρο (1976). Στην ταινία, επίσης, αποσαφηνίζεται και το τέλος της πρώτης και διαφαίνεται ότι ο Mateusz Birkut πέθανε σε διαμαρτυρία, το 1970.
Η ταινία δημιουργήθηκε μετά την ίδρυση της Αλληλεγγύης, με την κυβέρνηση τελικά να την λογοκρίνει και να γίνεται απαγορευμένη το 1981, στην Πολωνία. Παρόλα αυτά η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα αλλά και το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής, στο Φεστιβάλ Καννών, το 1981. Επίσης, υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Διάρκεια: 153΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]