Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων με κυβερνητικά στελέχη για την προώθηση θεμάτων του Δήμου

Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων με κυβερνητικά στελέχη για την προώθηση θεμάτων του Δήμου

Μια σειρά από συναντήσεις και συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος ενημέρωσε σ
ήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο για τα αποτελέσματα των επαφών και την προώθηση θεμάτων του Δήμου.
1. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο με τον οποίο συζήτησε μια σειρά από σημαντικά θέματα του Δήμου.
Ένα από τα πρωταρχικά θέματα που τέθηκαν από το Δήμαρχο ήταν αυτό του Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης. Όπως είπε ο κ. Μπέγκας ενημερώθηκε από τον Υπουργό πως δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου να προχωρήσουν στη σύνταξη ενός νέου κειμένου, γιατί διαπιστώθηκε πως στο υπουργείο υπήρχαν δύο κείμενα προεδρικού διατάγματος. «Ο κ. Φάμελος είπε πως θα τρέξει γρήγορα η υπόθεση αυτή κι εμείς αυτό περιμένουμε να γίνει πράξη. Με δεδομένο όμως ότι θα έχουμε πλέον ένα νέο κείμενο, του ζήτησα πριν την τελική κατάληξη να ενημερωθούν πρώτα οι τοπικοί φορείς επ΄αυτού», είπε ο Δήμαρχος.
Στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος τέθηκε από το Δήμαρχο το ζήτημα της Πολεοδομικής Μελέτης Σεισμοπλήκτων και ενημερώθηκε πως το υπουργείο έχει επεξεργαστεί μια ΚΥΑ που επιλύει παρόμοια θέματα αυτής της μορφής σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η προώθηση της ΚΥΑ που μεταβιβάζει κάποιες από τις αρμοδιότητες στις περιφέρειες  (το κείμενο της οποίας δόθηκε στο Δήμαρχο) θα προχωρήσει σύντομα, σύμφωνα με τη δέσμευση του Υπουργού. «Παρακολουθούμε στενά το θέμα και θέλουμε γρήγορη λύση», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα του Γιαννιώτικου Σαλονιού για το οποίο ο κ. Φάμελος ήταν καλά ενημερωμένος κι όπως είπε ο Δήμαρχος «φαίνεται ότι υπάρχει μια έντονη πίεση στο υπουργείο και από τους τοπικούς βουλευτές γι’ αυτό το θέμα» για το οποίο ο Αναπληρωτής Υπουργός υποσχέθηκε πως «θα λήξει μέχρι τέλος Απριλίου».
Τέθηκε επίσης το ειδικό χωρικό σχέδιο για την περιοχή του Μάτσικα για το οποίο η Πολεοδομία του Δήμου έχει επεξεργαστεί σχετικό φάκελο και είναι σε στενή συνεργασία με το υπουργείο.
 2. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως μαζί με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου συμμετείχαν σε ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών για την προετοιμασία της υποδοχής στα Γιάννενα του Φόρουμ Αδριατικής. «Είπαμε πως θέλουμε να είμαστε ενήμεροι και να παρέμβουμε όχι μόνο στο εθιμοτυπικό αλλά και στο  ουσιαστικό μέρος του φόρουμ», γνωστοποίησε ο κ. Μπέγκας.
3. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα θέματα που συζήτησε με τον Υφυπουργό Οικονομίας αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίση.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο ο κ. Χαρίσης δεσμεύθηκε να δοθούν από το Υπουργείο 400.000 ευρώ για να συμπληρωθούν τα 600.000 που θα έρθουν από το Υπουργείο Υποδομών, ώστε με πίστωση του ενός εκατομμυρίου να μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει στην αναβάθμιση της οδού Πανεπιστημίου που διέρχεται από το Νεοχωρόπουλο και οδηγεί στην επάνω είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Επίσης στη συνάντηση μεταξύ Δημάρχου και Υφυπουργού Οικονομικών συμφωνήθηκε να αποσταλεί στο υπουργείο το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που κατάρτισε ο Δήμος ώστε να εξεταστεί η χρηματοδότηση έργων που περιλαμβάνει από τομεακά προγράμματα του υπουργείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]