Ευχαριστίες της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων&Φορέων Λάκκας Σουλίου..Τοπικός Αστυνομικός στα Δερβίζιανα

 -με εισήγηση του Αστυνομικού Δ/ντή Ηπείρου κ. Κων/νο Σκούμα έγινε μερικώς δεκτό το αίτημα των κατοίκων  και φορέων της Λάκκας Σουλίου και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί τοπικός αστυνομικός στα Δερβίζιανα.


Ευχαριστίες της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων και Φορέων Λάκκας Σουλίου για την μερικώς ικανοποίηση και δικαίωση του αιτήματος σχετικά για το Α.Σ. Δερβιζιάνων.
Η Επιτροπή Αγώνα της Λάκκας Σουλίου μετά τις τρεις συνεχόμενες επιστολές προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και
μία τέταρτη προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσουβάλα Κων/νο είμαστε σε ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε στις 16-03-2017 δέχτηκα τηλέφωνο από τον Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη παρουσία δε και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννη Στέφου μου ανακοίνωσαν κατόπιν συσκέψεως που έγινε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με εισήγηση του Αστυνομικού Δ/ντή Ηπείρου κ. Κων/νο Σκούμα έγινε μερικώς δεκτό το αίτημα των κατοίκων  και φορέων της Λάκκας Σουλίου και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί τοπικός αστυνομικός στα Δερβίζιανα.
Αφού τον ευχαρίστησαν για την είδηση του επισήμανα ότι δεν μας ικανοποιεί πλήρως η απόφαση αυτή για το αίτημά μας είναι να παραμείνει σε λειτουργία το Α.Τ. Δερβιζιάνων.
Μου εξήγησε με ειλικρίνεια ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα αλλά στο μέλλον θα επανεξεταστεί το όλο θέμα. Κατόπιν τούτου η Επιτροπή Αγώνα Λάκκας Σουλίου έστω και με μικρή δικαίωση ευχαριστεί:
1) Τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και πατριώτη μας κ. Κων/νο Τσουβάλα που έκανε πράξη τις δηλώσεις του κατά τα εγκαίνια που έγινε για το Α.Τ. Τζουμέρκων, ότι θα είναι θετικός σε ορισμένες βελτιώσεις.
2) Τον Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη.
3) Τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου κ. Κων/νο Σκούμα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που τον επισκέφτηκα μου είπε ότι θα εισηγηθεί στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για ικανοποίηση του αιτήματος των κατοίκων της ιστορικής Λάκκας Σουλίου.
Εκτός από τις ευχαριστίες μας προς τον κ. Σκούμα δηλώνουμε ότι ευχής έργον είναι να υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία τέτοιοι άνθρωποι διότι ο κ. Σκούμας εκτός από καλός αξιωματικός διαπιστώσαμε ότι είναι και καλός άνθρωπος.
Του δηλώνουμε δε ότι εμείς οι Λακκιώτες θα είμαστε ευγνώμονες και τώρα που υπηρετεί αλλά και όταν φύγει κάποτε από την Υπηρεσία γιατί εμείς οι Λακκιώτες έχουμε ένα καλό δεν ξεχνούμε όποιον μας βοηθάει.
4) Τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννη Στέφο ο οποίος σαν εκπαιδευτικός υπηρέτησε στα χωριά της Λάκκας και είναι γνώστης της περιοχής γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή ήταν αρωγός στην προσπάθειά μας. Μακάρι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές.
5) Όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που σε κάθε διαμαρτυρία μας προβάλαν το θέμα και αν δεν ήταν η παρουσία τους ίσως να μην κερδίζαμε τίποτε για το υπάρχον θέμα.
6) Τους κατοίκους της περιοχής Λάκκας Σουλίου που όλο αυτό το χρονικό διάστημα μας ενθάρρυναν και ήταν δίπλα μας σε όλο τον αγώνα.
Δηλώνουμε δε ότι, η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Λάκκας Σουλίου θα συνεχίσει μέχρι τελικής δικαίωσης για τη λειτουργία του Α.Τ. στα Δερβίζιανα όπως λειτουργούσε εδώ και 100 χρόνια.
Και για να λυθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι με την ίδρυση του νέου Α.Τ. στην Τύρια, είμαστε αντίθετοι στο ότι το νέο Α.Τ. στην Τύρια δεν μπορεί να προστατεύσει τους κατοίκους της περιοχής της Λάκκας Σουλίου αλλά ούτε και τους κατοίκους του πρώην Δήμου Αγίου Δημητρίου αφού υπάρχουν απομακρυσμένα χωριά όπως Τέροβο, Βαρλαάμ, Κουκλέσι, Μουσιωτίτσα, Σκλίβανη, Αγία Τριάδα, Κοπάνη κ.ά. Μακάρι να διαψευστούμε.
Τέλος εκτός από τις ευχαριστίες δηλώνουμε και παράπονα και απογοήτευση από την ανεξήγητη συμπεριφορά του Δημάρχου Δωδώνης κ. Χρήστου Ντακαλέτση. Αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα των άλλων Δημάρχων της Κόνιτσας, του Πωγωνίου και του Μετσόβου που διαμαρτυρήθηκαν για την περιοχή τους, ο δικός μας Δήμαρχος τήρησε σιγή ιχθύος. Μάλιστα έφτασε σε σημείο να τορπιλίζει την προσπάθειά μας αυτή ενώ δεν είχε το θάρρος να απαντήσει, αυτός έβαζε ανθρώπους που δεν έχουν απήχηση στην  κοινωνία να μας απαντούν με ειρωνικά σχόλια. Του δηλώνουμε για τις πράξεις του αυτές θα τον κρίνει η κοινωνία μετά από δύο χρόνια όταν γίνουν οι Εκλογές.
Για την Επιτροπή Αγώνα
Οι υπογράφοντες
Γκουβάς Ιωάννης-Δερβίζιανα
Παππάς Δημήτριος-πρώην Δήμαρχος Λάκκας Σουλίου-
Νότης Νικόλαος-Πολιτικός Μηχανικός- Πρόεδρο Αδελφότητας Λακκιωτών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]