[Ελλάδα]Κρήτη:Ξεκινούν περιπολίες για να σώσουν τα... σαλιγκάρια

Λίγα 24ωρα μετά από τα ρεπορτάζ του CretePlus.gr και σύμφωνα με πληροφορίες υπαρχει...κινητικότητα στο θέμα της προστασίας των σαλιγκαριών.
Συμφωνα με πληροφορίες μετά τις καταγγελίες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για το θέμα της λαθροθηρίας των σαλιγκαριών ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι Αντιδημαρχοι, αλλά και η Αστυνομία. Μάλιστα όπως ενημερώθηκαν οι κάτοικοι, θα ξεκινήσουν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανώπολης για τον εντοπισμό των επιτήδειων.

Μέχρι να δοθεί λύση όμως τα παράπονα συνεχίζονται:

«Χάρη στην πλήρη απουσία ελέγχου και την εφαρμογή των νόμων από τις αρμόδιες Αρχές, η καθημερινότητα για τους πολίτες που δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια σε παρανομίες και πράξεις που καταστρέφουν το περιβάλλον και βάζουν σε κίνδυνο το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας, γίνεται ένας δύσκολος αγώνας, αφού καλούνται να πάρουν το ρόλο αστυνόμου, τροχονόμου, δασοφύλακα, θηροφύλακα και πολλά άλλα, με όλες τις συνέπειες που συνεπάγονται...

Σε ένα κράτος που διαλύεται, δεν μας έχουν μείνει και πολλά, ας κάνει λοιπόν μια προσπάθεια, ο κάθε πολίτης χωριστά, να γίνει πιο υπεύθυνος και να αλλάξει τακτικές και συνήθειες που μόνο προβλήματα γεννούν! Για να έχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα όμορφο περιβάλλον για να ζούμε», αναφέρει με ανακοινωση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα από το CretePlus.gr εχουν καταγραφεί πολλές καταγγελίες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)



Μια ακόμη καταγράφεται και δημοσιεύεται μέσα από το CretePlus.gr:

«Στη χώρα μας, η περίοδος συλλογής σαλιγκαριών καθορίζεται με προεδρικό ­διάταγμα από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο και ΜΟΝΟ για προσωπική χρήση, αλλά, κακά τα ψέματα, αυτό δεν τηρείται, επιφέροντας και τις ανάλογες επιπτώσεις.

Παρά τη σχετική απαγόρευση, πλήθος Βουλγάρων είναι και σήμερα στις πλαγιές του υψώματος του Προφήτη Ηλία στην Ανώπολη και περισυλλέγουν χοχλιούς για ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ και κανένας δεν νοιάζεται γι' αυτή τη λαθροθηρία. Η Αστυνομία έχει ενημερωθεί και αδυνατεί να επέμβει. Αυτό δείχνει ότι είμαστε ως Χώρα "ξέφραγο αμπέλι"», αναφέρει ο πολίτης που περιμένει να δει την επίλυση του θεματος.
creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]