Ιωάννινα:Ολα έτοιμα για τις παραδοσιακές τζαμάλες!

Πανέτοιμες οι γειτονιές των Ιωαννίνων για να ανάψουν και φέτος τις παραδοσιακές Τζαμάλες!
Οι Σύλλογοι με τη στήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών έχουν φροντίσει   ώστε όλα να είναι άψογα για το αποψινό γλέντι.
Αναβιώνοντας το πατροπαράδοτο γιαννιώτικο έθιμο,64 τζαμάλες θα ανάψουν απόψε στο λεκανοπέδιο  και στα χωριά,ακόμη και αν ο καιρός δε σταθεί σύμμαχος!
Πρόκειται για ένα έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων και στηρίζεται στην αρχέγονη πίστη της καθαρτήριας φωτιάς που έχει τη δύναμη να διώχνει το κακό.
Γύρω από τις θεόρατες φλόγες της τζαμάλας, θα στηθεί το γλέντι κι ο χορός, από το σήμερα  απόγευμα με άφθονο κρασί και ηπειρωτικά εδέσματα, μέχρι τα χαράματα της Καθαρο-Δευτέρας που θα βγει και το καζάνι με τη φασολάδα.
Αύριο Καθαρά Δευτέρα , τα Ιωάννινα  θα γιορτάσουν τα Κούλουμα στο Πάρκο Λιθαρίτσια, με χορό ,μουσική ,νηστίσιμα εδέσματα και  άφθονο κρασί που θα προσφέρονται  σε όλους από τις 12 το μεσημέρι και μετά.
Σε καρναβαλικούς ξέφρενους ρυθμούς θα κινηθεί σε λίγη ώρα η περιοχή του Κατσικά ,με την καθιερωμένη καρναβαλική παρέλαση  στον κεντρικό δρόμο του οικισμού να ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]