ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Απάντηση προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. σε δηλώσεις του στα εγκαίνια του Α.Τ Β.Τζουμέρκων

Απάντηση του Γιάννη Γκουβά και των Προέδρων Τοπικών Διαμερισμάτων του πρώην Δήμου Λάκκας Σουλίου προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Κων/νο Τσουβάλα για τις δηλώσεις που έκανε
την ημέρα των εγκαινίων του νέου Αστυνομικού Τμήματος στο Δήμο  Τζουμέρκων στις 20-2-2017.

Κοινοποίηση:
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα
Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Ηπείρου κο Σκούμα
Αστυνομικό Δ/ντή Ιωαννίνν κο Βασιλάκο
Κόμματα Ελληνικού Κοινοβουλίου
Περιφερειάρχη Ηπείρου κο Καχριμάνη
Δήμαρχο  Δωδώνης κο Ντακαλέτση
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.



Αγαπητέ πατριώτη Αρχηγέ της  ΕΛ.ΑΣ. κύριε Κώστα Τσουβάλα, στα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Τμήματος στο Δήμο Τζουμέρκων δηλώσατε ότι είστε πολύ συγκινημένος γιατί υπό την αρχηγία σας ιδρύετε στα πάτρια εδάφη το νέο αστυνομικό τμήμα που θα προστατεύει τους πολίτες όλου του δήμου Τζουμέρκων.
Κύριε Αρχηγέ σας δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι με την ίδρυση του νέου Αστυνομικού Τμήματος στο Δήμο Τζουμέρκων. Είμαστε όμως αντίθετοι για τις δηλώσεις που κάνατε προς τα Μ.Μ.Ε. σε ερώτηση δημοσιογράφων ότι υπάρχουν Αρχηγέ πολλά παράπονα από φορείς και πολίτες γιατί κλείνουν ορισμένα Αστυνομικά Τμήματα και Σταθμοί γι’ αυτούς αδικαιολόγητα.
Η απάντησή σας ήταν τέτοια που μας έδωσε την εντύπωση ότι είστε ανημέρωτος. Δηλώσατε ότι εκεί που καταργούνται, λειτουργούσαν με μια ταμπέλα-μια σημαία-και ένας Αστυνόμος.
Ξεχάσατε όμως ένα να πείτε: «τέτοιος σταθμός ήταν και το ιδρυθέν νέο Αστυνομικό Τμήμα Τζουμέρκων». Άλλωστε αυτό το επισήμανε και ο ίδιος ο Δήμαρχος του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων κύριος Σεντελές κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Τμήματος.
Κύριε Αρχηγέ, πιστεύουμε ότι οι διαμαρτυρίες των Φορέων και των κατοίκων της περιοχής σε πολλές περιπτώσεις είναι δικαιολογημένες. Μια από αυτές, τις δικαιολογημένες, διαμαρτυρίες είναι και των Φορέων και των κατοίκων της ιστορικής περιοχής Λάκκας Σουλίου, για τον άδικο και αδικαιολόγητο κλείσιμο του Α.Σ. Δερβιζιάνων που λειτουργούσε περίπου εκατό χρόνια. Για του λόγου το αληθές, αυτό μπορείτε να το ψάξετε και να τα βρείτε από τα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ.
Κύριε Τσουβάλα, το ότι είναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των Φορέων είναι γιατί πιστεύουμε ότι δεν ελήφθησαν υπόψιν ορισμένα στοιχεία που κατά τη γνώμη μας έπρεπε να τα είχατε λάβει, προτού αποφασίσετε την κατάργηση του Α.Δ. Δερβιζιάνων.
Τα στοιχεία αυτά κύριε Αρχηγέ σας τα παρουσιάζουμε αναλυτικά παρακάτω:
Στο ιδρυθέν νέο Α.Τ. Τζουμέρκων σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο Δήμος Τζουμέρκων έχει 3.955 κατοίκους. Από αυτούς οι 1.771 προέρχονται από τον πρώην Δήμο Πραμάτων και 2.181 από τον πρώην Δήμο Κατσανοχωρίων.
Στο Δήμο Δωδώνης κύριε Αρχηγέ σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 9.700 κατοίκους και είναι ο τρίτος σε δύναμη πληθυσμό του Νομού Ιωαννίνων.
Αναλυτικά απογράφηκαν:
Στον πρώην Δήμο Αγίου Δημητρίου 4.566 κατοίκους.
Στον πρώην  Δήμο Λάκκας Σουλίου 2.714 κατοίκους.
Στον πρώην  Δήμο Δωδώνης 1.338 κατοίκους.
Στον πρώην Δήμο Σελλών που περιέχει και την Τύρια, που εγκαθίσταται το υπό ίδρυση το νέο Α.Τ. Δωδώνης, έχει 1.075 κατοίκους.
Οι υπηρεσίες του συνόλου του Δήμου Δωδώνης των 9.700 κατοίκων λειτουργούν όλες σχεδόν στα Δερβίζιανα του πρώην Δήμου Λάκκας Σουλίου.
Αναλυτικά στα Δερβίζιανα λειτουργούν:
1. Το Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων που καλύπτει υγειονομικά το 80% των κατοίκων του Δήμου Δωδώνης και αρκετά χωριά από το Νομό Πρεβέζης.
2. Ταχυδρομείο που δύο υπάλληλοι καθημερινά κινδυνεύουν διότι μοιράζουν συντάξεις και εισπράττουν φόρους, φως, νερό, τηλέφωνα.
3. ΟΤΕ που εξυπηρετούσε όχι μόνο τα χωριά της Λάκκας Σουλίου, αλλά και τα χωριά της Πρέβεζας.
4. Κεραίες κινητής τηλεφωνίας και κεραίες-αναμεταδότες για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
5. Δασική Υπηρεσία με τρεις υπαλλήλους που καλύπτουν τις ανάγκες και τα προβλήματα όλου του Δήμου Δωδώνης.
6. Οικονομική Υπηρεσία που μια φορά την εβδομάδα εισπράττει τα δημοτικά τέλη.
7. Υπηρεσίες ΚΕΠ και «Βοήθεια στο Σπίτι».
8. Φαρμακείο που εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους της περιοχής, αρκετών χωριών της Λάκκας Σουλίου αλλά και χωριά της Πρέβεζας.
Κύριε Αρχηγέ, αυτά τα στοιχεία νομίζουμε ότι δεν ελήφθησαν υπόψιν κατά την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, γι’ αυτό σας λέμε ότι ο Σταθμός Δερβιζιάνων δεν πρέπει να κλείσει. Αντίθετα, πρέπει να ενισχυθεί και να λειτουργήσει όπως λειτουργούσε πριν λίγα χρόνια.
Τελειώνοντας κύριε Αρχηγέ, σας λέμε ότι οι διαμαρτυρίες μας είναι δικαιολογημένες.
Όσο για το νεοιδρυθέν Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης, που θα λειτουργήσει στην Τύρια, έχει κατά τη γνώμη μας τα παρακάτω μειονεκτήματα:
1. Η Τύρια απέχει από τα Γιάννενα 10 λεπτά, ενώ τα χωριά της Λάκκας Σουλίου δύο έως τρεις ώρες.
2. Στην Τύρια δεν υπάρχει καμία Υπηρεσία του  Δήμου.
3. Τα χωριά της Τύριας συνορεύουν με τους Δήμους Σουλίου και Ζίτσας, μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Α.Τ. Παραμυθιάς και Ζίτσας, που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Τύρια. Νομίζουμε ότι δεν δικαιολογούνται δύο Αστυνομικά Τμήματα μέσα σε μικρή απόσταση το ένα Τμήμα με το άλλο.
Γι’ αυτό πιστεύουμε αυτή η καλοπροαίρετη απάντηση προς εσάς, να πιάσει τόπο και να αναθεωρήσετε τη στάση σας, να μη φύγει η Αστυνομία από τα Δερβίζιανα, αλλά αντιθέτως πρέπει να ενισχυθεί. Η απόφαση αυτή πρέπει να είναι θετική και θα πρόκειται για μία ανακούφιση, παρηγοριά και ηθική ικανοποίηση για τους ταλαιπωρημένους κατοίκους της ιστορικής αυτής περιοχής της Λάκκας Σουλίου.

Οι υπογράφοντες
Γκουβάς Ιωάννης-Δερβίζιανα-6974891321
Παππάς Δημήτριος-πρώην Δήμαρχος Λάκκας Σουλίου-6972623016
Νότης Νικόλαος-Πολιτικός Μηχανικός- Πρόεδρο Αδελφότητας Λακκιωτών 6976868340
Σακκάς Ιωάννης-Πρόεδρος Δ.Δ. Σεριζιανά- 6973318938
Μπότσαρης Ανδρέας-Πρόεδρος  Δ.Δ. Παλαιοχωρίου Μπότσαρη- 6974564930
Παργανάς Ευάγγελος-Πρόεδρος Δ.Σ. Αλεποχωρίου Μπότσαρη-6978222651
Παπαϊωάννου Χριστόφορος-Πρόεδρος Δ.Σ. Σμυρτιάς-6973404893
Αρμανόγλου Νικόλαος-Πρόεδρος Δ.Δ. Ρωμανού-6982600072
Λαμπράκης Αθανάσιος-Πρόεδρος Δ.Δ. Δερβιζιάνων-6974728570
Νίκας Οδυσσέας-Πρόεδρος Δ.Δ. Γεωργάνων-6944641207
Σκουλίκας Κων/νος-Πρόεδρος Δ.Δ. Αχλαδέας-2654031760
Μπέτσης Δημήτριος-Πρόεδρος Δ.Δ. Λίππας-6942677494
Δημάκης Δημήτριος-Πρόεδρος Δ.Δ. Ελάφου- 2654041778
Λιόντος Χαρίλαος-Πρόεδρος Δ.Δ. Άρδοσης-6972715344
Τόλης Χρήστος-Πρόεδρος Δ.Δ. Πενταλόφου-6942551013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]