ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ:Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
Κινητοποίηση στις 24 Φλεβάρη ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων


Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα  Παρασκευή 24 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας.

Εκείνη την ημέρα δικάζονται μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι μαζί με εργαζόμενους για το μπλόκο στην Εγνατία Οδό το 2012.

Σε ανακοίνωσή του το αγροτικός Σύλλογος σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ παρά τις διακηρύξεις της ανασύρει και υλοποιεί τα αγροτοδικεία, μια πάγια τρομοκρατική τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, με στόχο και σκοπό να ποινικοποιήσει τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών απέναντι στο ξεκλήρισμα, την φτώχεια και την εξαθλίωση, να βάλει φρένο στην ανάπτυξη και την συνέχιση του αγώνα. Επιβεβαιώνεται ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα όμως το κράτος των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των καρτέλ, όλων αυτών που μας ρουφούν το αίμα παραμένει, έχει συνέχεια. Γι αυτούς μας διώχνουν από τα χωράφια και τα κοπάδια, γι αυτούς παίρνονται τα μέτρα ώστε να μαζέψουν την γή, την παραγωγή και το εμπόριο. Γι αυτό οι κυβερνήσεις και το κράτος τους δεν θέλουν αγώνες και μπλόκα απέναντι στα μονοπώλια. Γι αυτό μας δικάζουν και μας κατηγορούν, για να μην μπούμε εμπόδιο στα σχέδια τους.

Το “έγκλημα” μας, ότι στήσαμε μπλόκο αντίστασης απέναντι στην αντεργατική- αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, μαζί με εργαζόμενους που στερούνται βασική είδη διατροφής , βάζουν βαθιά το χέρι στην λεηλατημένη από την άγρια επίθεση σε μισθούς και δικαιώματα λαϊκή τσέπη για να ταΐσουν τις οικογένειες τους με προϊόντα που παράγουμε και μας τα αρπάζουν κοψοχρονιά οι μεγαλέμποροι και οι εταιρίες για να τα πουλάνε μετά πανάκριβα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Το “έγκλημα” μας ότι διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε να έχουμε εισόδημα για να ζούμε τις οικογένειες μας. Ότι βγήκαμε γι αυτό σε δρόμους που έχουν κατασκευαστεί με το ιδρώτα και το μόχθο του λαού και τον εκμεταλλεύονται οι εταιρίες αποκομίζοντας αμύθητα κέρδη με τις ληστρικές συμβάσεις κατασκευής και λειτουργίας. Ο αγώνας μας για την επιβίωση και την προοπτική συνεχίζεται. Η ποινικοποίηση των αγώνων και η τρομοκρατία δεν θα περάσει».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]