ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Γενικής Διεύθυνσης της ECHO στο Παν.Ιωαννίνων

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγ. κ. Γεώργιος Καψάλης,  με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε σήμερα
αντιπροσωπεία από την Ευρωπαϊκή Γενική Διεύθυνση της ECHO, συνοδευόμενη από τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Στάθη Παπασταθόπουλο και άλλους συναδέλφους, με σκοπό να εξεταστεί η πορεία του προγράμματος εκπαίδευσης των προσφύγων.
Από την πλευρά του Πανεπιστημίου, παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έχει πραγματοποιήσει ήδη το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καταθέτοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθημάτων, η υλοποίηση του οποίου θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, παρουσιάστηκε το πρώτο βιβλίο που έχει ετοιμαστεί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για προσφυγικούς πληθυσμούς, στο πλαίσιο του προγράμματος, με μετάφραση των διαλόγων στα αραβικά, Φαρσί και Αγγλικά.
Επίσης, κατά τη συνάντηση, έγινε αναφορά στις δυσκολίες που εμφανίζονται κατά την υλοποίηση του προγράμματος, επιζητώντας στην ουσία μία καλύτερη συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ο Πρύτανης ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Υπεύθυνη του προγράμματος, κα Μαριλένα Χατζηαντωνίου, για τη συνεργασία αυτή, όπως επίσης και τον κ. Παπασταθόπουλο, τους άλλους συναδέλφους, το λοιπό προσωπικό του Ιδρύματος, καθώς και τους φοιτητές που συμμετέχουν εθελοντικά στις δράσεις για τους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]