Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων το πλευρό των αγροτών
Συμμετέχουμε στον κοινό αγώνα εργατών - μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ – κεφαλαίουΤο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων και οι οποίοι έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ, με τις οποίες οδηγούνται σε φτωχοποίηση και στην ανεργία οι φτωχοί αγρότες.
Όπως χτυπιέται η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο που ψήφισε με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με την τεράστια ανεργία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις ανατροπές των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων, τα αντιασφαλιστικά μέτρα που τσακίζουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τις παροχές Υγείας και διαλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, έτσι χτυπιούνται και οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι μικροί ΕΒΕ.
Επομένως, ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων είναι και αγώνας της εργατικής τάξης ενάντια στη βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς - αντικαπιταλιστικούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Καλούμε όλα τα σωματεία να στηρίξουν τον αγώνα των μικρών αγροτών.
Μπορούμε με τη συμμαχία και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση, να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.
Το ΕΚΙ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να στηρίξουν μαζικά τις κινητοποιήσεις των αγροτών με όποια μορφή αποφασίσουν και να ορθώσουμε το δικό μας μπλόκο, την κοινή απάντηση του λαού. Να δυναμώσουμε τις εστίες αντίστασης σε κάθε κλάδο, με επίκεντρο το χώρο δουλειάς.
Καλούμε τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να δείξουν την αλληλεγγύη τους, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση του Αγροτικού Συλλόγου την Τετάρτη 1η Φλεβάρη 2017 στις 12 το μεσημέρι έξω από την Εφορία στη Δόμπολη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.