ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Ιωάννινα:Εξασφαλίζεται η κατασκευή του οδικού δακτυλίου της πόλης και της οδού Νιάρχου

Εξασφαλίζεται η κατασκευή και του οδικού δακτυλίου της πόλης και της οδού Νιάρχου


Η δημόσια δήλωση- δέσμευση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, για τη διασφάλιση χρηματοδότησης τόσο της οδού Νιάρχου, όσο και του μεγάλου δακτυλίου της πόλης των Ιωαννίνων,  έτυχε θερμής υποδοχής από τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων και αποτέλεσε αντικείμενο ιδιαίτερων αναφορών στο Δημοτικό
Συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση Δήμου και Περιφέρειας εκφράζοντας εμμέσως την αμφισβήτηση του, για να απαντήσει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας:

“Θεωρώ απόλυτα αξιόπιστη τη δημόσια δήλωση δέσμευση του Περιφερειάρχη, διότι η συνεργασία μας που εκτυλίσσετε όλο το διάστημα είναι στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της συναίνεσης για να προχωρήσουν σημαντικά ζητήματα του τόπου μας. Δεν χρειαζόμαστε καμία προγραμματική σύμβαση για να το επικυρώσει αυτό” ήταν η σαφέστατη τοποθέτηση του Δημάρχου Ιωαννίνων.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, τόσο ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, όσο και ο Αντιδήμαρχος, Θανάσης Μανταλόβας ήταν ξεκάθαροι λέγοντας πως “η Δημοτική Αρχή ουδέποτε είδε ανταγωνιστικά αυτά τα δύο έργα, αλλά τα θεωρεί απολύτως αναγκαία για το Δήμο Ιωαννιτών”.

Ο μεγάλος οδικός δακτύλιος της πόλης είναι ένας νέος δρόμος  που  προβλέπεται από το Ρυθμιστικό που εξυπηρετεί τις κυκλοφοριακές ανάγκες της πόλης και συνάδει απόλυτα με τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο Δήμος μέσω της ΒΑΑ  (νέο Δημαρχείο στο ΚΕΠΑΒΙ, ανάδειξη παραλίμνιου μετώπου, πολιτιστικό πάρκο πρωην στρατιωτικών φυλακών κ.λ.π), ενώ η οδός Νιάρχου, ένας υφιστάμενος και προβληματικός σήμερα δρόμος, εξυπηρετεί δύο σημαντικούς πόλους των Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο.

“Ποτέ δεν είπαμε ότι η κατασκευή του ενός οδικού άξονα αναιρεί τον άλλο. Παλεύαμε να πείσουμε – ευτυχώς σε ευήκοα ώτα σε ότι αφορά τον Περιφερειάρχη- πως είναι αναγκαίο να γίνουν και οι δύο άξονες.
Είναι αναγκαία και τα δύο έργα και η σημερινή ανακοίνωση του περιφερειάρχη δίνει τη δυνατότητα να υλοποιηθούν δύο πολύ σημαντικά έργα για το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων”, είπε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού.

Απαντώντας στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, ο κ. Μανταλόβας είπε: “Μας καλύπτει απόλυτα η δημόσια δέσμευση του Περιφερειάρχη. Δύο κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί θεσμοί, Δήμος και Περιφέρεια συνεργαζόμαστε και το ‘διαβατήριο’ μας στους πολίτες λέγεται πολιτική αξιοπιστία κι όχι προγραμματικές συμβάσεις. Πορευόμαστε όλοι μας με βάση την αξιοπιστία, διαφορετικά δεν έχει νόημα να συζητάμε”

Το Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο. Υπέρ τάχθηκε η παράταξη της πλειοψηφίας και οι παρατάξεις “Πολίτες για την Ανατροπή” και “Γιάννενα Τώρα”. Καταψήφισαν οι κύριοι Τασούλας και Μαλάμος των παρατάξεων “Λαϊκή Συσπείρωση” και ΔΡΑΣΥ, ενώ απείχε της ψηφοφορίας η παράταξη “Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]