Ιωάννινα:Νέο περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς εναντίον μαθητή στο "Μαρούτσειο"- Η καταγγελία των γονέων[έγγραφο]

   [ Η καταγγελία των γονέων προς τη διεύθυνση του σχολείου και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση]

Μετά το περιστατικό μπούλινγκ κατά μαθήτριας στο 3ο δημοτικό σχολείο,μια νέα καταγγελία που έγινε σήμερα στην εισαγγελία Ιωαννίνων από γονέα, συγκλονίζει τη μαθητική αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα. 

Σύμφωνα με την καταγγελία στην δικαιοσύνη αλλά και την μήνυση που κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα κατά δασκάλου,χθες κατά τη διάρκεια μαθήματος στο ολοήμερο σχολείο και επειδή τρία παιδιά μιλούσαν μεταξύ τους,ο δάσκαλος  προέβη σε πράξεις που δεν συνάδουν με την σύγχρονη εκπαιδευτική πρακτική.
Φέρεται να πλησίασε έναν από τους τρείς μαθητές,έπιασε τον έναν από το γιακά και άρχισε να τον σέρνει προς την έδρα, όπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες αλλά και την καταγγελία των γονέων, τον πέταξε σε μια καρέκλα και άρχισε να τον στολίζει με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα.
Και όλα αυτά έγιναν ενώπιον 60 άλλων παιδιών που βρίσκονταν στην αίθουσα του ολοήμερου.
Φεύγοντας το παιδί από το σχολείο και κατά τη διαδρομή προς το σπίτι του ενημέρωσε τον πατέρα του για το συμβάν με αποτέλεσμα ο πατέρας να γυρίσει πίσω στο σχολείο και να ζητήσει εξηγήσεις από τον δάσκαλο.
"Δεν καθόταν ήσυχα και τον έβαλα στη θέση του" ειπε στον πατέρα-σύμφωνα με την καταγγελία του, στο epirustvnews,ο δάσκαλος.
Έτσι σήμερα το πρωΐ οι γονείς του παιδιού που φοιτά στην τελευταία τάξη του δημοτικού πήγαν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων όπου κατήγγειλαν το περιστατικό και στην συνέχεια στην αστυνομία όπου κατέθεσαν μήνυση κατά του δασκάλου για λόγω και έργω εξύβριση.
Το μεσημέρι ο εισαγγελέας κάλεσε τον εκπαιδευτικό για εξηγήσεις και συστάσεις ,ενώ τον λόγο έχουν πλέον τα δικαστήρια.
"Δεν μπορώ να δεχθώ απο κανέναν να εξευτελίζει ενώπιον των συμμαθητών του το παιδί μου το οποίο αρνείται πλέον να πάει στο σχολείο γιατί φοβάται τον δάσκαλο και ντρέπεται τους συμμαθητές του" μας είπε ο πατέρας , ο οποίος έκανε και έγγραφη καταγγελία για το περιστατικό στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Εμείς πήγαμε στο σχολείο και μιλήσαμε  με τον δάσκαλο ο οποίος μας είπε πως βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση,ενω όταν τον ρωτήσαμε αν το περιστατικό έγινε μας είπε χαρακτηριστικά : "αν ειναι δυνατον".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]