ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Προτεραιότητες...

[Λάβαμε και δημοσιεύουμε απο τους "Σκεπτόμενους Πολίτες"]
Διαβάζοντας το ρεπορτάζ των ημερών  για το νέο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών για το 2017 είναι κάποια πράγματα που  κάνουν πραγματικά εντύπωση.

Το ένα είναι ότι από τα συμπεριλαμβανόμενα έργα απουσιάζει  παντελώς όλη η περιοχή κάτω από την πλατεία Πολυτεχνείου, η είσοδος δηλαδή της πόλης από Εγνατία και Ιονία οδό.

Αυτό που θα συνεχίσει λοιπόν να βλέπει ο επισκέπτης αμέσως μετά το στρατόπεδο Βελισσαρίου είναι η χαώδης καθημερινότητα για τους πεζούς με τα άθλια πεζοδρόμια, την ασυδοσία των αυτοκινήτων που είναι μονίμως πάνω στα πεζοδρόμια, την ανυπαρξία κόμβου στο Πολυκλαδικό με τα αυτοκίνητα να προσπαθούν ρισκάροντας την ασφάλεια των επιβατών τους να περάσουν...  απέναντι, στην πιο επικίνδυνη διάβαση του λεκανοπεδίου.

Και όλα αυτά θα υπάρχουν για όλο το 2017, ακόμα και μετά την παράδοση της Ιονίας οδού που θα απογειώσει την επισκεψιμότητα στην πόλη μας.

Στη Δ.Ε. Παμβώτιδας όμως, το σύνολο των παρεμβάσεων θα ανέλθει  στο ύψος των 2,3 εκατ. ευρώ, καθώς θα διατεθούν στον Κατσικά επιπλέον 700.000 ευρώ συν 1 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου.

Το τρίτο πράγμα που μας έκανε εντύπωση είναι τα  2,7 εκ. ευρώ  που χρωστάει ο Δήμος στη ΔΕΗ, χρέη που δημιουργήθηκαν τη διετία της Δημαρχίας του κ.Μπέγκα -όπως κατήγγειλε ο  δημοτικός σύμβουλος Ν.Μακόπουλος-  παρουσιάζοντας τα ανάλογα στοιχεία στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Κοντά σ' αυτά υπάρχουν και αρκετά έργα τα οποία όταν ολοκληρωθούν θα δώσουν κάποιες ανάσες στα  σωρευμένα προβλήματα του λεκανοπεδίου, αρκεί να μπορούν να προστατευθούν από τους βαναδαλισμούς και τη μανία  καταστροφής που διέπει το "πνεύμα των ημερών", πράγμα για το οποίο δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι θα γίνει.

Όπως και να έχει όμως, φαίνεται ότι οι πραγματικές προτεραιότητες δεν ανήκουν στα δυνατά σημεία της Δημοτικής Αρχής και η έμφαση είναι ανάλογη με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]