Βαθαίνει η έρευνα κατά Volkswagen

Η γερμανική εισαγγελία επεκτείνει την έρευνα στον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου της αυτοκινητοβιομηχανίας, αν και VW και μέτοχοι στηρίζουν το στέλεχος. Δημοσίευμα κάνει λόγο και για λογισμικό χειραγώγησης σε οχήματα της Audi.

Εντείνονται τα προβλήματα της Volkswagen, καθώς ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της αυτοκινητοβιομηχανίας, Hans Dieter Poetsch, προστέθηκε στα πρόσωπα που ερευνώνταi από τις γερμανικές αρχές στο πλαίσιο του σκανδάλου εκπομπών ρύπων των ντίζελ.

Ταυτόχρονα, δημοσίευμα εφημερίδας που επικαλείται το Bloomberg, ανέφερε πως οι ειδικοί που εκτελούν τις δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκαν αυτό το καλοκαίρι λογισμικό χειραγώγησης των δοκιμών ποιότητας του αέρασε αυτοκίνητα της Audi.

Η VW γνωστοποίησε την Κυριακή πως η εισαγγελία στο Braunschweig, κοντά στα κεντρικά γραφεία του Wolfsburg, επέκτεινε την έρευνα για χειραγώγηση και στον Poetsch, ο οποίος γίνεται το δεύτερο μέλος του συμβουλίου που στοχοποιείται από την εισαγγελική αρχή. Ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει πως, τόσο η αυτοκινητοβιομηχανία όσο και ο ίδιος ο Poetsch, στηρίζουν την έρευνα.

Η διοίκηση «εκπλήρωσε της υποχρέωσή της να αποκαλύψει (το σκάνδαλο) σύμφωνα με το γερμανικό νόμο για τις αγορές κεφαλαίου», ανέφερε η Volkswagen. Ταυτόχρονα, εκπρόσωπος του μεγαλύτερου μετόχου της γερμανικής εταιρίας, Porsche Automobil Holding, εξέφρασε τη στήριξή του στον Poetsch.Από euro2day.gr

Euractiv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]