[Ελλάδα]Η πρώτη απόδραση κρατουμένου με «βραχιολάκι»

ΑΦΑΝΤΗ Η 43ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ                                    

Νέα δεδομένα φέρνει στις αποφυλακίσεις κρατουμένων με το περίφημο βραχιολάκι, μετά την πρώτη απόδραση κρατουμένης που βρισκόταν υπό αυτό το καθεστώς επιτήρησης αλλά κατάφερε να το ξεφορτωθεί και να γίνει καπνός.

Πρόκειται για μια 43χρονη, που εξέτιε ποινή για οικονομικό σκάνδαλο εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το απόγευμα του Σαββάτου, η εταιρία που έχει αναλάβει την παρακολούθηση των κρατουμένων με βραχιολάκι έλαβε σήμα από τον πομπό της 43χρονης ότι βγήκε από το σπίτι της στην Ομόνοια. παραβιάζοντας έτσι τους περιοριστικούς όρους που της είχαν επιβληθεί.

Αμέσως κινήθηκε συνεργείο της εταιρίας στην περιοχή, που παρακολούθησε το σήμα, αλλά ο πομπός σταμάτησε να εκπέμπει 11 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 19:09 στη γωνία Θεσσαλονίκης και Λαχανά, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρίας που έφτασαν στο σημείο βρήκαν το βραχιολάκι κομμένο αλλά η γυναίκα είχε γίνει άφαντη και αναζητείται. Έκτοτε έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή της ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε και σύστημα της Αστυνομίας, ώστε να μη μπορέσει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται περιστατικό παραβίασης του λεγόμενου «ηλεκτρονικού ιμάντα» στην Ελλάδα. Οι υπάλληλοι της υπεύθυνης εταιρίας προσπαθούν να διαπιστώσουν πως έγινε η παραβίαση στο σύστημα, κάτι που μέχρι τώρα θεωρούταν πρακτικά αδύνατον.
kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]