Ανδρέας Ξανθός: Νέες δομές και προσλήψεις στην Ψυχική Υγεία

Για σχέδιο επανεκκίνησης στην ψυχιατρική περίθαλψη και δημιουργία νέων δομών Ψυχικής Υγείας έκανε λόγο –μεταξύ άλλων- ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο της εναρκτήριας ομιλίας του,  στο 2nd Mental Health Conference.

Ο κος Ξανθός παραδέχθηκε τα σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα στην Ψυχική Υγεία, μιλώντας για μια σαφή πορεία εγκατάλειψης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, εξαιτίας της έλλειψης πόρων. Παράλληλα, σημείωσε  ότι η  χρηματοδότηση των δομών και των αντίστοιχων ΜΚΟ γίνεται πλέον από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

 «Τώρα καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την επανεκκίνηση στην ψυχιατρική περίθαλψη με έμφαση στη δημιουργία συστήματος πρωτοβάθμιας  και κοινοτικής ψυχιατρικής υγείας.
Στον κατακερματισμένο κόσμο των ψυχιατρικών ασθενών δεν μπορούμε να παρέχουμε κατακερματισμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας», τόνισε ο υπουργός.
Όπως ανέφερε ο κος Ξανθός, υπάρχει συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, το οποίο βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή. Πρώτη προτεραιότητα θα είναι η διοικητική αλλαγή στις δομές, ενώ θα δημιουργηθούν νέες δομές εκεί που δεν υπάρχουν.
Επιπλέον, έχουν δρομολογηθεί 300 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, των οποίων ένα μεγάλο μέρος έχει ολοκληρωθεί και ακολουθούν κι άλλες μέσω ΑΣΕΠ.
Το σχέδιο για την επανεκκίνηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης παρουσιάστηκε από εξειδικευμένη ομάδα, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έτυχε θετικής αποδοχής.

Περιλαμβάνει πολλές μεταρρυθμίσεις, όπως τη μεταφορά του ψυχιατρικού νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, την προτεραιότητα σε υπηρεσίες παιδιών και εφήβων, τις νέες δομές για την τρίτη ηλικία κ.ά.

«Η προαγωγή της ψυχικής υγείας είναι ζήτημα σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων», δήλωσε ο υπουργός.
 stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]