Πραγματοποιήθηκε εχθές η συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.


Πραγματοποιήθηκε εχθές, Δευτέρα 31 Οκτώβρη 2016, η συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στην ομιλία του ανέφερε ότι ο νέος γύρος επίθεσης που ξεκίνησε ήταν αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες με έναν και μοναδικό στόχο :  ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια, ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο.
Η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε για εργασιακά -με μπούσουλα το πόρισμα των επιτροπής των «σοφων», τις «ευρωπαϊκές πρακτικές»  και φυσικά την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων- θα οδηγήσει με ακρίβεια στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτερο μισθό, στο λοκ άουτ, στον περιορισμό ή και την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους και χαράτσια, σε πλειστηριασμούς κλπ
Γι αυτό και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, μαζί με άλλους 530 συνδικαλιστικούς φορείς κατέθεσε στα Κόμματα της Βουλής –πλην Χρυσής Αυγής- το Σχέδιο Νόμου των Εργατών. Σχέδιο νόμου που ζητά ως κατώτατο μισθό τα 751€, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας,  την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις κλαδικές ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς κοκ. Με αυτό το πλαίσιο πάλης, η συνέλευση του Εργατικού Κέντρου πήρε απόφαση για συμμετοχή στην γενική Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία στις 24 Νοέμβρη.  
Η συνέλευση των αντιπροσώπων αποφάσισε επίσης, τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στις 19 & 20 Νοέμβρη 2016 στην Αθήνα με σύνθημα «χτίζουμε μαχητικό-ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής» και εξέλεξε 2 αντιπροσώπους για να παρακολουθήσουν τη συνδιάσκεψη.
Τέλος έγινε ενημέρωση για την κατάσταση των οικονομικών του Εργατικού Κέντρου από την Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου.  
Από τη συνέλευση απουσίαζαν τα μέλη της Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και οι αντιπρόσωποι που εκλέγονται με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]