ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

K.O.Π.Ι «Προβολή της ταινίας ‘ O καιρός των Τσιγγάνων’ του Ε. Κουστουρίτσα»

«Προβολή της ταινίας ‘ O καιρός των Τσιγγάνων’ του Ε. Κουστουρίτσα»

Η Κ.Ο.Π.Ι. παρουσιάζει για το αφιέρωμα “Το Μωσαϊκό των Λαών ” το ο καιρός των Τσιγγάνων  του Emir Kusturica.

Ένας νεαρός τσιγγάνος εγκαταλείπει το χωριό του για να γίνει πλούσιος και να μπορέσει να παστρευθεί την αγαπημένη του, αλλά η επαφή του με την πόλη θα αποβεί ολέθρια.

Καμιά περίληψη της υπόθεσης δεν είναι σε θέση να δώσει το στίγμα αυτής της παράξενης και μοναδικής στο είδος της ταινίας του Κουστουρίτσα, που με ελάχιστα μέσα καταφέρνει να δώσει ένα γνήσιο δείγμα λυρικής φιλμικής γραφής. Αυθεντικοί τσιγγάνοι, μαζί με ελάχιστους επαγγελματίες ηθοποιούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να μάθουν τη γλώσσα των «ρομ» δανείζουν τα εκφραστικά πρόσωπά τους στον Κουστουρίτσα, που γύρισε ένα μεγάλο μέρος της ταινίας αυτοσχεδιάζοντας.

Μια ανυπέρβλητη κινηματογραφική εμπειρία που κάθε πραγματικός σινεφίλ θα πρέπει να απολαύσει για τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του. Η ταινία σάρωσε στο Φεστιβάλ των Καννών κερδίζοντας βραβείο και για την εκπληκτική σκηνοθεσία του Κουστουρίτσα που τον καθιέρωσε ως έναν από τους καλύτερους σκηνοθέτες της γενιάς του. Η συγκεκριμένη ταινία έμμελε να έχει πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία σε όλο τον κόσμο αλλά ιδιαίτερα στα Βαλκάνια. Στην επιτυχία της ταινίας συμβάλλει και η καταπληκτική μουσική του Γκόραν Μπρέγκοβιτς-ίσως από τα καλύτερα σάουντραγκ στην ιστορία του κινηματογράφου.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου  στην αίθουσα  Πολιτιστικός Πολυχώρος  ‘Δ. Χατζής’ ( Παλιά Σφαγεία)
Ώρα έναρξης: 22:00. Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]