Ιωάννινα: Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη Τι κατέθεσαν οι γονείς του και συμφοιτητής του [βίντεο]

Διακόπηκε για τη Δευτέρα στις 12.00 η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά τη σημερινή κατάθεση των γονιών του σπουδαστή,και του  Νίκου Δάβρη ,συμφοιτητή του Βαγγέλη που ήταν  και ο  πρώτος  που τόλμησε να μιλήσει   για τα όσα περνούσε ο αδικοχαμένος φοιτητής απο την ομάδα των "σκληρών " κρητικών .

Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη  δεν πρόσθεσαν ουσιαστικά  κάτι καινούργιο σε αυτά που ήδη έχουν γίνει  γνωστά .

H μητέρα του  άτυχου Βαγγέλη ,Μαρία Φρονημάκη ,αναφέρθηκε στα γνωστά  περιστατικά  βίας που  είχε βιώσει ο γιος της απο συμφοιτητές του .
Τόνισε το πόσο κλειστός χαρακτήρας ήταν το 20χρονο παιδί της  ,το οποίο   παρά τις συνεχείς ερωτήσεις της για το αν αντιμετωπίζει προβλήματα  με κάποια απο τα παιδιά της Σχολής,εκείνο της το αρνιόταν καθησυχάζοντάς την , ισχυριζόμενο  πως απλά επρόκειτο για μεταξύ τους πλάκες και τίποτα περισσότερο..

Aγνοια για  όλα  τα βασανιστήρια που περνούσε  το παιδί του  δήλωσε  στη σημερινή του κατάθεση ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη ,Ανδρέας .
Ο κ.Γιακουμάκης ,ο οποίος προανακριτικά δεν είχε καταθέσει ,υποστήριξε σήμερα πως δεν γνώριζε το τι βίωνε  το παιδί του στα Γιάννενα  ,εκτός μόνο απο μια φορά που τον είχε ενημερώσει η σύζυγός του,πως  κάποια παιδιά απο τη Σχολή του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο .
Ο κ.Α.Γιακουμάκης πρόσθεσε πως ήταν απόφαση του γιου του φοιτήσει στη συγκεκριμένη Σχολή .
"Ο Βαγγέλης θέλησε απο μόνος του να έρθει εδώ στα Γιάννενα για να σπουδάσει  και εγώ αφού μου το ζήτησε τον έστειλα και μου τον έφεραν πίσω σε ένα κουτί "...σημείωσε  χαρακτηριστικά .
Στη δίκη που θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 12.00 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων θα καταθέσουν 16 μάρτυρες,ενώ ενώπιον της δικαιοσύνης βρίσκονται ο πρώην διευθυντής της Σχολής ,η υπεύθυνη της Εστίας ,για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και ο πρώην υπουργός κ.Χ.Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή .

Τι κατέθεσε ο πρώτος άνθρωπος που  τόλμησε να  μιλήσει για τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης 

Αμέσως μετά την κατάθεση των γονιών του Βαγγέλη Γιακουμάκη   ακολούθησε η κατάθεση  ενός μάρτυρα κλειδί για την υπόθεση ,του συμφοιτητή του Βαγγέλη που  ήταν και ο πρώτος που τόλμησε να ενημερώσει τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και την υπεύθυνη της εστίας ,για τα όσα βίωνε ο 20χρονος σπουδαστής .
Ο συμφοιτητής του Βαγγέλη,που ζει στη Βραζιλία ,  έκανε γνωστό πως τα περισσότερα απο τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης απο την ομάδα των "σκληρών" κρητικών ,τα είχε πληροφορηθεί απο Κρητικό συμφοιτητή του ,ο οποίος δεν είχε τολμησει απο φόβο ,όπως σημείωσε , να τα αποκαλύψει στην υπεύθυνη της εστίας.
Εκανε λόγο για μια παρέα 5 ατόμων που είχε και αρχηγό και συμπεριφερόταν με βίαιο τρόπο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη .

"Είχαν  ως στόχο των Βαγγέλη γιατί ήταν άνθρωπος"υπογράμμισε μιλώντας για όλα τα βασανιστήρια που είχε υποστεί ο άτυχος σπουδαστής .
Κατά τον 2ο χρόνο ο μάρτυρας δεν γνώριζε τι ακριβώς συνέβαινε στη Σχολή καθώς είχε αποφοιτήσει και ζούσε στη Βραζιλία  .
Στο εξωτερικό πληροφορήθηκε   την εξαφάνιση και τον θάνατο του Βαγγέλη και έτσι ήρθε στην Ελλάδα για να καταθέσει .


Μόλις έγιναν  γνωστά  τα  γεγονότα στη Διεύθυνση της Σχολής  ,ο 20χρονος  άλλαξε δωμάτιο στην εστία .
"Εβλεπα μια μόνιμη μελαγχολία στα μάτια του Βαγγέλη , ήταν όμως λίγο καλύτερα τα πράγματα όταν άλλαξε δωμάτιο στην εστία ,σημείωσε  χαρακτηριστικά .
 Αναφερόμενος στα μέτρα που  ελήφθησαν  απο την υπεύθυνη της Εστίας και τον πρώην διευθυντή της Σχολής   μόλις έμαθαν για όλα όσα συνέβαιναν εις βάρος του 20χρονου Βαγγέλη , τόνισε πως  κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να είχαν κάνει πολλά περισσότερα  έφόσον γνώριζαν τι συνέβαινε.

Ο πρώην διευθυντής της Σχολής μου ζήτησε να μη μιλήσω σε ΜΜΕ 
Τον Μάρτιο του 2015 μου είπε ο πρώην διεyθυντής για την παρέμβαση Μαρκογιαννάκη για να μην τιμωρηθούν 3 φοιτητές που είχαν ζωγραφίσει την Κρήτη και τα χωριά τους σε τοίχο της Σχολής
υπογραμμίζοντας πως :
"Ο πρώην διευθυντής της σχολής επικοινώνησε μαζί μου  λέγοντας μου πως αν θέλω μπορώ να μιλήσω στην αστυνομία αλλά όχι στα ΜΜΕ  ."
upd 17.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]