Η παράταξη "Γιάννενα Τώρα" σχετικά με το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο

Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου κυριάρχησε το θέμα των σεισμών και το θέμα των βανδαλισμών των καταστημάτων των πεζοδρόμων από αντιτιθέμενους στη «Λευκή Νύχτα». Η Δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» υποστήριξε τις ακόλουθες θέσεις.
Διατυπώσαμε την άποψη ότι η πόλη πρέπει να θεωρείται τυχερή που με τέτοιους σεισμούς δεν υπήρξαν ούτε τραυματισμοί ούτε σοβαρές ζημιές. Επειδή όμως ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για το χειρότερο. Πρέπει να γίνουν ασκήσεις σε σχολεία και σε άλλους χώρους συγκέντρωσης πολλών κατοίκων. Επισημάναμε ότι το Δημοτικό Ραδιόφωνο άρχισε να ασχολείται με το θέμα των σεισμών μετά τις 8:30 ενώ από τις 4 το πρωί ο κόσμος ήταν ήδη στις πλατείες πανικόβλητος. Ο σεισμός είναι μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και δεν επιτρέπεται να μην υπάρχει κάποια ενημέρωση από την πρώτη κιόλας ώρα.
Στο θέμα των ζημιών στα καταστήματα της πόλης, υπογραμμίσαμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκφράσει κανείς την αντίθεσή του σε μια άποψη αλλά η χρήση βίας από μικρές ομάδες, γνωστών πλέον ατόμων, δεν συνάδει με τη λειτουργία μιας ευνομούμενης πολιτείας. Άλλο το αν συμφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο με τη «Λευκή Νύχτα» ή όχι (δεν έχει γίνει επίσημη συζήτηση) κι άλλο η στάση του απέναντι στους βανδαλισμούς στο κέντρο της πόλης.
Με αφορμή την είσοδο στην Πινακοθήκη, κατά τα χθεσινά εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής, από διπλανή πόρτα λόγω ζημιών στον εξώστη που είναι πάνω από την κεντρική είσοδο, προτείναμε να βρεθεί άλλος χώρος, πιο κατάλληλος, για τη στέγαση της Πινακοθήκης της πόλης διότι το κτήριο είναι μικρό και όχι στην απαιτούμενη  θέση για τον καταστατικό του σκοπό.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν έρθει κάτοικοι των Κάτω Μαρμάρων οι οποίοι ζήτησαν τη διάνοιξη της οδού Διονυσίου και τη δημιουργία κόμβου στη διασταύρωση Βλαχόστρατας – Διονυσίου και Παπαθωμά Μέκαλη. Το αίτημα των κατοίκων είναι απολύτως δίκαιο διότι στην περιοχή δημιουργούνται πολλά και σοβαρά ατυχήματα.
Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» ενημερώνει τακτικά τους δημότες για τις δράσεις και τις προτάσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της και τις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]