Ιωάννινα:Aνοιξε ..η γη σε παράδρομο της Ε.Ο Ιωαννίνων Αρτας [αποκαλυπτικές εικόνες&βίντεο]

Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ  σε παράδρομο στο 12ο χλμ της Ε.Ο Ιωαννίνων Αρτας  εκδηλώθηκε καθίζηση .
Εκταση γης περί τα 100 τ.μ υποχώρησε και δημιουργήθηκε     άνοιγμα βάθους περίπου 5 μέτρων δίπλα σε κολώνα της ΔΕΗ ,ενώ στο σημείο ακούγονται υπόκωφοι ήχοι.
Στην τρύπα που δημιουργήθηκε,υποχώρησε και βρέθηκε στο εσωτερικό της οικίσκος  που βρισκόταν στο σημείο , στον αύλειο χώρο εργοστασιακών αποθηκών.

Στην περιοχή  μετέβησαν ο αντιδήμαρχος κ.Κολόκας ,ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ,ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας κ.Μαυρογιώργος ,αστυνομία και άνδρες της ΠΥ Ιωαννίνων .
Ο  καθηγητής Ε.Λέκκας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το φαινόμενο να συνδέεται με τη σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου εξηγώντας πως στους ασβεστόλιθους όπου δημιουργήθηκε ο κρατήρας μπορεί να προϋπήρχε ένα καρστικό κενό το  οποίο πριν απο τον ισχυρό σεισμό του περασμένου Σαββάτου να ήταν σε σε οριακή ισορροπία και να κατέρρευσε λόγω των αλλεπάλληλων δονήσεων .
Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη  με την περιοχή να έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας ,ενώ αύριο νωρίς το πρωί αναμένεται στην περιοχή κλιμάκιο του ΙΓΜΕ για την εκτίμηση της κατάστασης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]