Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την στάση του Δημάρχου Αρταίων κατά τη συνάντησή του με σχολικές καθαρίστριες

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Καταγγελία – ανακοίνωση

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου Αρταίων κ. Τσιρογιάννη Χρήστο
κατά τη συνάντησή του με εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη, παρουσία αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διαμαρτυρίας των καθαριστριών σχολικών κτιρίων για τις περικοπές που υφίστανται πολλές εξ αυτών, σε αίθουσες που τους αντιστοιχούν να καθαρίζουν, επομένως και σε μισθό, καθώς αυτός υπολογίζεται αναλογικά με τις αίθουσες. Καλούνται επομένως εργαζόμενες με πενιχρούς μισθούς, στις οποίες έχουν ήδη περικοπεί αίθουσες και μισθός να δεχτούν νέες περικοπές στα πλαίσια μοιράσματος της φτώχειας, ώστε μία θέση εργασίας να μοιράζεται στα δύο και τελικά όλοι οι εργαζόμενοι να αμείβονται με ψίχουλα. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε άλλωστε στόχος της απόφασης αυτής της δημοτικής αρχής είναι “ένα πιάτο καλό φαγητό να μοιραστεί σε 2 μισά πιάτα τραχανά”! Και αφού οι εργαζόμενοι δεν αποδέχτηκαν το μοίρασμα της φτώχειας τους ο δήμαρχος ουσιαστικά έδιωξε τους εργαζόμενους από το γραφείο του δημάρχου, εφόσον η απόφαση είναι ειλημμένη!
Ο δήμαρχος Αρταίων πιστός στην αντιλαϊκή πολιτική που και η ίδια η κυβέρνηση εφαρμόζει δέχεται και προωθεί το μοίρασμα της ακραίας φτώχειας. Τα τεράστια ποσοστά ανεργίας του νομού, η απληρωσιά, η ανέχεια της εργατικής τάξης του νομού μας, που η πολιτική που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, συνέχεια των προηγούμενων αποτελούν το εφαλτήριο τέτοιων απόψεων. Το ερώτημα όμως είναι γιατί δε μειώνονται τα δημοτικά τέλη ειδικά στους ανέργους, απλήρωτους ή κακοπληρωμένους, συνολικά στην εργατική τάξη του νομού εφόσον η δημοτική αρχή κόπτεται για την καλυτέρευση των όρων ζωής της;  Ένα αίτημα που το Εργατικό Κέντρο Άρτας έχει θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε.
Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ένα. Όταν η πολιτική σου, οι προτάσεις, οι νόμοι που στηρίζεις είναι αντιλαϊκοί, είναι αντεργατικοί και στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους, είναι φυσικό κι επόμενο από ένα σημείο και ύστερα, ακόμα και το ύφος της εξουσίας να ακολουθεί αυτή την αντιλαϊκότητα και τη λογική «περάστε έξω γιατί η απόφαση είναι ειλημμένη”
Την ίδια ώρα λοιπόν που οι εργαζόμενοι καλούνται να κόψουν κι άλλο από το φαΐ των παιδιών τους ενισχύονται ακόμη περισσότερο οι εργοδότες, βιομήχανοι, τραπεζίτες κλπ, χαρίζοντας τους ακόμη και το πενιχρό επίδομα ανεργίας, όπως επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Επεξεργάζεται νέα μέτρα για να περάσει τη 2η αξιολόγηση και σε αυτή την κατεύθυνση στήνει διαλόγους, στους οποίους παίρνει μέρος και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, παζαρεύοντας ουσιαστικά πόσα ακόμη θα χάσουν οι εργαζόμενοι, από ότι τους έχει απομείνει.
 Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους για μόνιμη και σταθερή εργασία, δουλειά με δικαιώματα, την κάλυψη των αναγκών τους και των οικογενειών τους. Να οργανώσουν τον αγώνα τους με βάση τα δικά τους συμφέροντα, να απορρίψουν τις διασπαστικές λογικές χωρίς να μπαίνει στη ζυγαριά ποιός τελικά είναι πιο φτωχός, καθώς η επίθεση των εργοδοτών, των μονοπωλίων είναι ενιαία ενάντια στην εργατική τάξη.



   Άρτα, 16/9/2016                                                                                        Η διοίκηση  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]