[Κόσμος]Ιταλία:Τραγικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό.

Τραγικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό.

Τουλάχιστον 38 είναι οι νεκροί και άγνωστος μέχρι τώρα αριθμός εγκλωβισμένων στα ερείπια είναι ο νεώτερος απολογισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3.36 π.μ. τοπική ώρα (4.36 π.μ. ώρα Ελλάδας) στην Κεντρική Ιταλία.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί αφού στα ερείπια βρίσκονται παγιδευμένοι, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά.

Ο απολογισμός αφορά τρία χωριά, τα πλέον πληγέντα από τον σεισμό, τα οποία βρίσκονται σε ορεινή περιοχή, περίπου 150 χλμ. βορειοανατολικά της Ρώμης. Το χωριό Πεσκάρα ντελ Τρόντο, στην περιφέρεια Μάρκε, έχει έξι νεκρούς, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας αυτής.

Επίσης, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Αματρίτσε, στην περιφέρεια Λάτιο, όχι μακριά από το επίκεντρο του σεισμού, δήλωσε ο πρόεδρος του Λάτιο Νίκολα Ζινγκαρέτι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δήμαρχος του Ακούμολι, κοινότητας που βρίσκεται πολύ κοντά στον επίκεντρο του σεισμού, έκανε λόγο για δύο νεκρούς και για μια μικοκατεστραμμένη πόλη, σε δηλώσεις του στο ιταλικό δημοσιογραφικό πρακτορείο Agi. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια. "Εδώ, είναι μια τραγωδία, έχουμε νεκρούς και κατεστραμμένα κτίρια", δήλωσε. Ορισμένα μμε δίνουν ωστόσο μεγαλύτερο απολογισμό θυμάτων περιλαμβάνοντας στον απολογισμό τους αυτή την τετραμελή οικογένεια.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για «χωριά που σβήστηκαν από το χάρτη» από το σεισμό, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος  ήταν 4 χλμ.

H ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα» αναφέρει ότι και στην περιοχή του Αματρίτσε οι σεισμικές δονήσεις έχουν προκαλέσει θύματα ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ακόμα άτομα που έχασαν την ζωή τους στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μια οικογένεια βρίσκεται εγκλωβισμένη κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού της στο χωριό Ακούμολι, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένα παιδιά.

Για εγκλωβισμένους κάτω από ερείπια έκανε λόγο και ο δήμαρχος του Αματρίτσε, Σέρτζιο Πιρότσι, μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι «RaiΝews 24».

Για να περιγράψει την κατάσταση χρησιμοποίησε τη λέξη «δράμα», λέγοντας ότι μεγάλο μέρος του χωριού «δεν υπάρχει πια». Συμπλήρωσε ακόμη ότι σημειώθηκε κατολίσθηση και ότι κατέρρευσε μια γέφυρα, ενώ όπως είπε οι δρόμοι μέσα και έξω από το χωριό έχουν κοπεί.

Στο νοσοκομείο της πόλης επικρατεί το αδιαχώρητο, οι τραυματίες στοιβάζονται σε φορεία στους διαδρόμους, ακόμη κι έξω από το κτήριο.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτών, οι υπεύθυνοι της οποίας κάνουν λόγο για σεισμό ανάλογο με εκείνον στη Λ' Ακουίλα το 2009.

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στη Ρώμη και την Βενετία ενώ μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις και 50 μετασεισμοί μικρότερης έντασης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]