[Ελλάδα]Στα δικαστήρια Πειραιά ο χειριστής του ταχυπλόου για την τραγωδία στην Αίγινα

Ο 76χρονος μεταφέρθηκε από την Αίγινα με τη διαδικασία αυτοφώρου και συνοδεία στελεχών του Λιμενικού
Στα δικαστήρια Πειραιά πρόκειται να μεταφερθεί ο 76χρονος που κατηγορείται ότι προκάλεσε τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα χθες το μεσημέρι με τέσσερις νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο 76χρονος έφυγε στις 8 το πρωί από την Αίγινα με τη διαδικασία του αυτοφώρου και συνοδεία στελεχών του λιμενικού σώματος και αναμένεται σε λίγη ώρα να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ναυτικό δυστύχημα.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης ανοιχτά της Αίγινας, όταν τουριστικό πλοίο μετέφερε παραθεριστές από την Πέρδικα στη Μονή. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο χειριστής του ταχύπλοου, στο ποίο επέβαιναν τρία ακόμη άτομα, εμβόλισε το τουριστικό πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κυβερνήτης του ταχύπλοου δήλωσε ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ο 58χρονος κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους, ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του και ένας άνδρας 40 - 45 ετών. Επίσης, τραυματίστηκαν συνολικά 16 άτομα, εκ των οποίων πιο σοβαρά μια 29χρονη τουρίστρια η οποία υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό της πόδι και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.
πηγη Αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]