Έρχεται νέος φόρος σε όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές;

Γίνεται ξανά λόγος για επιβολή φόρου σε όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ουσιαστικά πρόκειται για πρόταση που είχε ακουστεί και στο παρελθόν και από κάποιους θεωρείται ότι μπορεί να λειτουργήσει ως «ασπίδα» προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός «κόφτης» και κινδυνεύσουν ξανά μισθοί και συντάξεις.



Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ημερησία,  οι δανειστές έχουν ήδη ζητήσει προτάσεις για νέα μέτρα με τα οποία θα εξευρεθούν πόροι και φαίνεται ότι ένα από αυτά μπορεί να είναι ο φόρος σε όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, οι οποίες τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Η επιβάρυνση για τους καταναλωτές αναμένεται να είναι μικρή, όμως θα συμβάλει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Επίσης μπορεί να εξεταστεί και πάλι η επιβολή τέλους σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές κάτι όμως που βρίσκει αντίθετες τις τράπεζες.

Όπως και να χει, κυβερνητικά στελέχη συνδέουν το νέο φόρο με την θέσπιση του αφορολόγητου για τη χρήση καρτών για πληρωμές καθώς εκτιμούν ότι αφού ο φορολογούμενος θα κερδίζει ένα σημαντικό ποσό έκπτωσης φόρου σε περίπτωση που πραγματοποιεί πληρωμές με «πλαστικό» χρήμα, δεν θα είναι τόσο μεγάλη η επιβάρυνση αν επιβληθεί ένα μικρό τέλος σε κάθε συναλλαγή.

Πάντως ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από την κυβέρνηση, η οποία ελπίζει ότι ο προϋπολογισμός θα κλείσει ικανοποιητικά και δεν θα χρειαστούν έκτακτα μέτρα.
Πηγή : www.imerisia.gr//via:EEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]