ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

[Κόσμος]Ιταλία:Στους 278 έφθασαν οι νεκροί από το σεισμό (ΦΩΤΟ)

Σε 278 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας παράλληλα τόνισε πως 388 άνθρωποι νοσηλεύονται για τραυματισμούς που υπέστησαν σε νοσοκομεία και οι 40 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ζωντανοί από τα ερείπια έχουν βγει ή ανασυρθεί 215 άτομα.

Ο αριθμός των αγνοουμένων είναι ουσιαστικά άγνωστος, επειδή επισκέπτες ή όσοι έχουν καταγωγή από την περιοχή την προτιμούν για το τέλος Αυγούστου. Τα περισσότερα θύματα βρίσκονται στο Αματρίτσε, όπου οι νεκροί είναι τουλάχιστον 193 σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία (το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μιλά για 204).

Χθες, αργά το απόγευμα ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί από το ξενοδοχείο «Roma» στην Αματρίτσε. Ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε ότι κατόρθωσε να μιλήσει τη νύχτα με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, οι οποίοι βρίσκονταν στο νοσοκομείο, και τον ενημέρωσαν πως στο ξενοδοχείο βρίσκονταν 32 άτομα και όχι 80 όπως εκτιμάτο αρχικά. Από αυτούς έχουν ανασυρθεί ζωντανοί οι τέσσερις. «Οι υπόλοιποι είναι είτε νεκροί, είτε τραυματισμένοι» σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Την ίδια ώρα, οι μετασεισμοί συνεχίζονται, με τις δονήσεις να ρίχνουν την Πέμπτη κτίρια στο Αματρίτσε που είχαν, μετά βίας, σταθεί όρθια. Ο πιο πρόσφατος ισχυρός μετασεισμός ήταν 4,7 βαθμών το πρωί της Παρασκευής, λίγο μετά τις επτά (τοπική ώρα).

Οι πρώτες κηδείες θυμάτων θα γίνουν το Σάββατο, ημέρα για την οποία έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος στην Ιταλία. Στην κηδεία, που θα γίνει στην Αρκουάτα ντε Τρόντο, θα παραστεί ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα και θα την τελέσει ο επίσκοπος της περιοχής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 2.500 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι από τον πιο φονικό σεισμό που έπληξε την χώρα από το 2009.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πληγείσες περιοχές έπειτα από την έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου αργά χθες, εγκρίνοντας μια πρώτη χορήγηση 50 εκατομμυρίων ευρώ για επείγουσα βοήθεια.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]