Νέοι τρόποι εξαπάτησης για τους e-γκληματίες

Ένα νέο τρόπο να εξαπατούν τους χρήστες του Διαδικτύου ανακάλυψαν οι κυβερνο-εγκληματίες, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα τους νόμιμους παρόχους υπηρεσιών Internet προκειμένου να παραπλανήσουν τα θύματά τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, οι απατεώνες προσεγγίζουν τα θύματά τους προσποιούμενοι κάποια νόμιμη εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και στη συνέχεια προσφέρουν ψεύτικη τεχνική υποστήριξη, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω Internet.

Ο τρόπος αυτός εξαπάτησης δεν είναι κάποιο νέο κόλπο, αφού παλαιότερα απατεώνες καλούσαν το θύμα τους ισχυριζόμενοι ότι εκπροσωπούν τη Microsoft με σκοπό να το χρεώσουν για ψεύτικη τεχνική υποστήριξη.

Ωστόσο, αυτός ο τρόπος κατά τον οποίο χρησιμοποιούν τους παρόχους Internet ως δόλωμα, αποτελεί μια νέα παραλλαγή του παλιού κόλπου και έχει εντοπιστεί, κυρίως, στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ηλεκτρονική « έκδοση » της απάτης περιλαμβάνει ένα ρεαλιστικό αναδυόμενο (pop-up) παράθυρο που διακόπτει την περιήγηση του θύματος στο Διαδίκτυο και εμφανίζεται ένα μήνυμα το οποίο φαίνεται να είναι νόμιμο και να προέρχεται από την πραγματική ISP (Internet Service Provider) του χρήστη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]