[Ήπειρος]Πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις το Καλοκαίρι, στο Δήμο Πρέβεζας

Πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις το Καλοκαίρι, στο Δήμο Πρέβεζας
Θεατρικές παραστάσεις, φολκλορικά φεστιβάλ, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις…περιμένουν κατοίκους και επισκέπτες
Θεατρικές παραστάσεις, φολκλορικά φεστιβάλ, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις είναι μερικά μόνο από τα θεάματα που εμπεριέχονται στο μακρύ κατάλογο των εκδηλώσεων του φετινού φεστιβάλ του Δήμου Πρέβεζας το οποίο παρουσίασε χθες στα μέσα ενημέρωσης ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Κοσμάς Κορωναίος πλαισιωμένος από την εντεταλμένη σύμβουλο κ. Ρίτσα Αγγέλη και την προϊστασμένη του τμήματος πολιτισμού κ. Δήμητρα Κοψάρη. Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων και επιλογών και είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους, τα παιδιά και τους επισκέπτες της Πρέβεζας. 
Να θυμίσουμε ότι ήδη στην Πρέβεζα έχουν γίνει θεσμός ξεχωριστές εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν όχι μόνο το ενδιαφέρον των Πρεβεζάνων αλλά έχουν και διεθνή εμβέλεια όπως το Φεστιβάλ Τζαζ που προηγήθηκε αλλά και το Χορωδιακό Φεστιβάλ που φέτος συμπληρώνει 34 χρόνια συνεχούς παρουσίας και που θα ανοίξει τις πύλες του την Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, παραδοσιακές βραδιές, την καθιερωμένη γιορτή της Σαρδέλας , πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου καθώς και εικαστικά δρώμενα . Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο δημοτικό Κηποθέατρο, στο Κάστρο του Παντοκράτορα, στην οικία Αθανασιάδη, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, στην πλατεία Δικαστηρίων αλλά και στο Ναυτικό Μουσείο . Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη όλων των μορφών τέχνης και πολιτισμού, υπηρετώντας την παράδοση αλλά και το σήμερα και να προσφέρει ποιοτικά πολιτιστικά ερεθίσματα στο σύνολο των πολιτών , γιατί ο πολιτισμός δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων αλλά όλων
.Μέσα στον Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί η παράσταση « Το όνειρο ενός Γελοίου » του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (24 Ιουνίου) αλλά και τοπικοί σύλλογοι, σχολές χορού και Ωδεία θα πραγματοποιήσουν τις ετήσιες εκδηλώσεις τους. Τον Ιούλιο θα ανέβουν οι παιδικές θεατρικές παραστάσεις «Ο Αλαντίν και το Μαγικό Λυχνάρι », « Ο Μαγικός Κόσμος της Παραμυθούπολης » η παράσταση «Σαν το Σκύλο και την Γάτα », ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, "Ερωφίλη". Του Γ.Χορτάτση, «Γαμπροί για πούλημα» των Θ. Παπαθανασίου & Μ. Ρέππα, «Η Αντιγόνη» του Σοφοκλή , «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου και η «Ειρήνη» του Αριστοφάνης . Παράλληλα στην τοπική κοινότητα Καναλίου θα γίνει το 10o Festival Παραδοσιακών Χορών, στην Πρέβεζα 4ο Φεστιβάλ Γυμναστικής αλλά και μουσική Εκδήλωση από την Φιλαρμονική «ΑΠΟΛΛΩΝ » Θεσπρωτικού με Ελληνικά και Ξένα Τραγούδια 60ης .
Ακόμη το πρόγραμμα του Ιουλίου περιλαμβάνει την 2η έκθεση κλασικής Βέσπα, τη Μουσική εκδήλωση από τα Ηχοχρώματα και τη Φιλαρμονική και τη συναυλία με τους Λιαροκάπη – Ανδρεάτο – Σούκα. Τον Αύγουστο το πρόγραμμα περιλαμβάνει τουρνουά μπάσκετ, συναυλία με τους Β. Παπακωνσταντίνου και Γ. Ζουγανέλη αλλά και συναυλία με τον Φίλιππο Πλιάτσικα θεατρικές παραστάσεις « Η Αληθινή Απολογία του Σωκράτη », «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, «Του κουτρούλη ο γάμος», «Ορέστης» του Ευριπίδη. «Το βιβλίο των θρύλων», «Κόκο μπλόκο». Ακόμη θα γίνουν εκδηλώσεις στην Νέα Σαμψούντα από το Σύλλογο «Αμισός», το 6ο PPE/POST festival, έκθεση Ποδηλάτων, το 8ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων Ν. Πρέβεζας στα Χειμαδιά, η Συρρακιώτικη βραδιά, η Λευκή νύχτα και η γιορτή της Σαρδέλας, μέσα στην πόλη της Πρέβεζας . Το Σεπτέμβριο θα γίνουν οι εκδηλώσεις για τα «Ακτια», ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιούνται εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, αγιογραφίες και χειροτεχνίας στην οικία Αθανασιάδη. Τέλος τόσο ο κ. Κορωναίος όσο και η κ. Αγγέλη ευχαρίστησαν του υπαλλήλους του δήμου και κυρίως το Δημήτρη Ρούσο για τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να καταρτιστεί αλλά και να υλοποιηθεί το καλοκαιρινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

φωτο facebook Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]