ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

[Ελλάδα]Κρήτη Τα αυστηρά - υπέρ του δέοντος- μέτρα ασφαλείας σε βάρος των δημοσιογράφων προκάλεσαν οργή...

Οργή, αγανάκτηση, αλλά και... αποχωρήσεις είχαμε από το χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες της Αγίας Συνόδου στην Κρήτη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Το Βημα» σε σχόλιο του «εποχές Ωνάσειου αλλά σε πολύ χειρότερες συνθήκες, έζησαν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τις εργασίες της Πανορθοδόξου Συνόδου στην Κρήτη, από την Παρασκευή έως την Τρίτη. Με σαράντα βαθμούς υπό σκιάν, κάτω από μία τέντα, όρθιοι, χωρίς να τους δίνουν ούτε νερό έπρεπε να βρουν τρόπο να στείλουν τις ανταποκρίσεις τους. Μετά από διαμαρτυρίες και φασαρίες φύσηξε την Τρίτη λίγο… δροσερό αεράκι. Ευτυχώς υπάρχει μια στρατιωτικού τύπου τέντα και μπορούν, σε ένα σημεία της και όσοι χωρούν, να νιώθουν πως αναπνέουν!!!!

Ενώ για τα μέτρα ασφαλείας και τους φρουρούς των Προκαθημένων επισημαίνει: «Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Κρήτη. Λιμενικό ειδικές δυνάμεις, αστυνομία, επί ποδός για τη φύλαξη των Προκαθημένων. Εκείνοι που ξεχωρίζουν _ως πανταχού παρόντες_ οι σεκιούριτι των ελληνοαμερικανικών. Οι οποίοι είναι τόσο …συνεπείς που δεν επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν ούτε καν στους ναούς εκτός εάν έχουν ειδική άδεια. Κι αυτό για μερικά δευτερόλεπτα. Βέβαια τα έξυπνα πουλιά από τη μύτη πιάνονται... Δημοσιογράφος, επί ένα 24ωρο, κυκλοφορούσε ανενόχλητα, με ταυτότητα άλλου δημοσιογράφου ο οποίος δεν βρίσκονταν καν στην Κρήτη

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποχώρησης είναι αυτό του εκπροσώπου του romfea.gr. Το γνωστό site μάλιστα αναφέρει:

«Κάποιοι μας κατηγόρησαν απο την αρχή για εμπάθεια που αποχωρήσαμε από την Κρήτη...

Επειδη αναφερθήκαμε στις αντιεπαγγελματικές συνθήκες που ειχαν προβλεφθεί για τους εκπροσώπους των ηλεκτρονικών και εντύπων ΜΜΕ, χωρίς καμια ουσιαστική υποδομή για να κανουμε τη δουλειά μας.

Και για τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας "τύπου CIA" που αναγκάζουν ακομη και αρχιερείς να περνούν απο ακτίνες Χ μηπως και οπλοφορούν, κατά την είσοδό τους στην Ακαδημία»
πηγη creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]