Γιούνκερ καυστικός για το ελληνικό δημοψήφισμα και τον Τσίπρα

Έναν παραλληλισμό του δημοψηφίσματος που έγινε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 με το δημοψήφισμα που θα γίνει αύριο στη Βρετανία και θα κρίνει το μέλλον της χώρας στην ΕΕ επιχείρησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.
Κληθείς να σχολιάσει στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung το ότι παρά την προειδοποίηση που είχε απευθύνει τότε στους Έλληνες ψηφοφόρους, εκείνοι απάντησαν με ένα «Όχι», τόνισε πως στο ελληνικό δημοψήφισμα έγινε ακριβώς το αντίθετο από ό,τι είχε υποσχεθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανήκει στους φίλους μου, έθεσε ένα ερώτημα στο δημοψήφισμα, που δεν ετίθετο εκείνη τη στιγμή ως τέτοιο. Η τελευταία πρόταση της ΕΕ προς την ελληνική πλευρά δεν αφορούσε πλέον το θέμα του δημοψηφίσματος και οι προειδοποιήσεις μου αφορούσαν ακριβώς αυτό», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Για μένα ήταν σημαντικό να πω στον ελληνικό λαό ότι με αυτό το δημοψήφισμα κινδύνευε η θέση της χώρας στο ευρώ, αλλά τελικά το δημοψήφισμα αφορούσε λιγότερο το ρόλο της Ελλάδας στην ΕΕ και περισσότερο το ρόλο του κ. Τσίπρα στην Ελλάδα. Ήθελε νέα εντολή και την έλαβε. Και πολύ σύντομα συμφώνησε μέσα από τις διαπραγματεύσεις σε έναν δρόμο που δεν ήταν οπωσδήποτε σε συμφωνία με αυτό που προπαγάνδιζε στην προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα. Αυτό δεν ήταν η δική μου ανησυχία, αλλά αυτή του κ. Τσίπρα», σημείωσε.
Στην επιμονή του Γερμανού δημοσιογράφου για το αν το «όχι» των Ελλήνων τον ώθησε να κρατήσει απόσταση και να μην πει καθαρά τη γνώμη του στους Βρετανούς, ο κ. Γιουνκέρ υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα έγινε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος και ότι η προειδοποίησή του αφορούσε το ότι το ερώτημα ήταν ξεπερασμένο.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]