"Αν δεν θέλουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες, πρέπει να σταματήσουμε να τις δημιουργούμε"

Τη φωτογραφία πνιγμένου μωρού στην αγκαλιά Γερμανού διασώστη έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch σε μια προσπάθεια να πείσει τις ευρωπαϊκές αρχές ότι πρέπει να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των μεταναστών στην Ευρώπη, καθώς εκατοντάδες από αυτούς φέρεται να πνίγηκαν στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα.
Το μωρό, δεν είναι πάνω μεγαλύτερο του ενός έτους, και η σορός του βρέθηκε στη θάλασσα την Παρασκευή μετά την ανατροπή σκάφους στο οποίο επέβαινε.
Την Κυριακή, σαράντα πέντε άνθρωποι πνίγηκαν, ενώ πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, διέσωσε 135 άτομα.
Το σωστικό σκάφος της Sea-Watch, βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία. Σύμφωνα με το Reuters, η Sea-Watch περισυνέλεξε σορούς 25 ατόμων, ανάμεσά τους και ενός άλλου παιδιού.
"Έπειτα από τα καταστροφικά γεγονότα γίνεται φανερό στις οργανώσεις που βρίσκονται στο πεδίο πως οι εκκλήσεις πολιτικών της ΕΕ να αποτραπεί ο θάνατος και άλλων ανθρώπων στη θάλασσα καταλήγει να είναι νεκρό γράμμα", ανέφερε η Sea-Watch σε ανακοίνωσή της που διανεμήθηκε μαζί με τη φωτογραφία.
"Αν δεν θέλουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες, πρέπει να σταματήσουμε να τις δημιουργούμε", ανέφερε η Sea-Watch, καλώντας την Ευρώπη να επιτρέψει στους μετανάστες ασφαλή και νόμιμη διέλευση.
Τουλάχιστον 700 μετανάστες ενδέχεται να έχουν πνιγεί την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία σημειώθηκαν οι περισσότερες διελεύσεις μεταναστών από τη Λιβύη στην Ιταλία φέτος, ανέφερε τη Δευτέρα η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]