ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Προφυλακίστηκε ο Μαρτίνης για τις μίζες

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος απολογήθηκε μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς για μίζα 3,1 εκατ. μάρκων από γερμανική εταιρεία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Η σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους (εγγύηση ύψους 600.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δύο φορές εμφάνιση στο εποπτικό αστυνομικό τμήμα). «Εγώ δεν έπεισα η γυναίκα μου όμως όπως φαίνεται τα κατάφερε» δήλωσε εξερχόμενος από το γραφείο του ανακριτή ο κ. Μαρτίνης, όταν ρωτήθηκε σχετικώς από τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων ο κ. Μαρτίνης φέρεται να είπε στην απολογία του ότι «το ποσό των 3,1 εκατ. μάρκων που κατέθεσε η γερμανική εταιρία στον δικηγόρο ήταν η νόμιμη αμοιβή του για τη σύμβαση. Όμως επειδή η οικογένεια του δικηγόρου όφειλε χρήματα από κοινή περιουσία στην κα. Μαρτίνη, ο δικηγόρος έστειλε τα χρήματα στο ζευγάρι».

Στην ερώτηση του ανακριτή «γιατί αυτά τα χρήματα κινήθηκαν μέσω έξι λογαριασμών;» ο πρώην πρόεδρος του  Δ.Σ. του «Ερρίκος Ντυνάν» απάντησε: «Ήταν υπόδειξη ενός οικονομικού συμβούλου για αποφευχθεί επιπλέον φορολογία».
πηγη και φωτο zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]