[ΗΠΕΙΡΟΣ]Η εορτή της Ζωδόχου Πηγής στις Συκιές Άρτης

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, ημέρα που η Αγία μας Εκκλησία ευλαβώς πανηγυρίζει την Ζωοδόχο Πηγή, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στις Συκιές Άρτης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως και στη σημασία που έχει για τη ζωή των Χριστιανών. Αμέσως μετά παρουσίασε το νέο εφημέριο της ενορίας, π. Ηλία Παντελίδη, τον οποίο και εξήρε για το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα στην ενορία Αγίας Κυριακής Κλειδίου, έργο το οποίο δίνει την διαβεβαίωση για μια επιτυχημένη πορεία στην νέα ενορία που αναλαμβάνει. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε και εξήρε το πλούσιο πνευματικό έργο, το οποίο επιτέλεσε αόκνως στην ενορία αυτή επί πολλά έτη ο π. Δημήτριος Παπαϊωάννου καθώς και στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, το οποίο διακόνησε επί πολλά έτη και ανάπαυσε στο πετραχήλι του πολλούς πιστούς. Τον κάλεσε δε, να συνεχίσει να στηρίζει πνευματικά την ενορία και τους πιστούς και να βρίσκεται ως συνοδοιπόρος δίπλα στον νέο ιερέα.

Τέλος, ο νέος εφημέριος στην σύντομη προσλαλιά του, αφού ευχαρίστησε για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τον Επίσκοπο μας και τον π. Δημήτριο για τα όσα έχει πράξει, ζήτησε από τους ενορίτες τις προσευχές και την συνεργασία τους, ώστε όλοι μαζί και με τον π. Δημήτριο να αγωνισθούν για να συνεχίσει να καρποφορεί η ενορία.
Ι.Μ Αρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]