ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ"

ΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» 

Ημέρα Ανάστασης σήμερα για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς αλλά και Πρωτομαγιά, ημέρα που παραδοσιακά γιορτάζουμε την «ανάσταση» της φύσης. Ελπίζουμε το διπλό, ελπιδοφόρο αυτό μήνυμα να μην μείνει μόνο σε επίπεδο συμβολισμών αλλά να σημάνει και την ανάσταση της κοινωνίας, από την οποία έχουμε όλοι μας μεγάλη ανάγκη.
Όμως η ίδια η Ανάσταση του Κυρίου, μέσα από τα λειτουργικά της εκκλησίας μας, δίνει και τον τρόπο επίτευξής της. Μας μεταφέρει το μήνυμα της ενότητας και της σύμπνοιας μεταξύ όλων των ανθρώπων για την επίτευξη του επιδιωκομένου σκοπού. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος στον όμορφο κατηχητικό του λόγο με τον οποίο κλείνει η αναστάσιμη λειτουργία, καλεί όλους σε αυτή την προσπάθεια, σε αυτή τη γιορτή: «Πλούσιοι και φτωχοί, όλοι μαζί χορέψετε. Εγκρατείς και φυγόπονοι, την ημέρα τιμήστε. Όσοι νηστέψατε μα κι όσοι δε νηστέψατε ευφρανθείτε σήμερα. Το τραπέζι είναι γεμάτο, ευχαριστηθείτε όλοι».
Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» αγγέλλει το «Χριστός Ανέστη» σε όλους του συμπολίτες μας με την ελπίδα και την ευχή, το μήνυμα αυτό να αποβεί αληθινό για την κοινωνία μας τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]