Συνολικά 3.820 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη[βίντεο]
Τους 3.820 έφτασε ο αριθμός των προσφύγων που μετακινήθηκαν από τον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης από την Τρίτη που ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας. Όπως ανακοινώθηκε το άτυπο camp, πλέον έχει αδειάσει τελείως, ενώ το επόμενο διάστημα πρόκειται να μετακινηθούν και όσοι βρίσκονται στους δύο πρόχειρους καταυλισμούς, κοντά στην Ειδομένη. Σε πρατήρια υγρών καυσίμων κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, καθώς και σε ξενοδοχείο κοντά στους Ευζώνους.
Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα μεταφέρθηκαν 3820 άνθρωπο, την δεύτερη 1006 και την τρίτη 783. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως αρκετές εκατοντάδες επέλεξαν να φύγουν μόνοι τους.
Όσοι μετακινήθηκαν την Πέμπτη, κατευθύνθηκαν στη κυρίως σε κέντρα φιλοξενίας που κοντά στη Θεσσαλονίκη όπως στο παλιό εργοστάσιο της Softex στο Κορδελιό και το πρώην εργοστάσιο Sinatex στο Καβαλάρι. Ένα λεωφορείο αναχώρησε με προορισμό το δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο Λάρισας.
πηγη
Labels:
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.