[ΗΠΕΙΡΟΣ]Ιωάννινα-ΝΩΡΙΤΕΡΑ:Διαμαρτυρίες οδηγών πριν ανοίξει η Εγνατία[βίντεο] ..ΤΩΡΑ :Ομάδα αντιεξουσιαστών περιμετρικά του Δημαρχείου έχει αποκλείσει τον Δήμαρχο

ΤΩΡΑ:Αυτή την ώρα 30 περίπου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκονται έξω απο το Δημαρχείο Ιωαννίνων ,έχοντας αποκλείσει στο εσωτερικό του κτηρίου τον Δήμαρχο.
Διαμαρτύρονται για τις σημερινές προσαγωγές και  εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες


ΝΩΡΙΤΕΡΑ 
Δύο φορές μετέβησαν   σήμερα δυνάμεις των ΜΑΤ  στην αποκλεισμένη Εγνατία Οδό , απο τους πρόσφυγες του καταυλισμού στον Κατσικά   που βρίσκονταν σε καθιστική διαμαρτυρία  απο εχθές διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσής μαζί με το αίτημά τους για το  άνοιγμα των συνόρων.
Οι πρόσφυγες που διανυκτέρευσαν στο  οδόστρωμα έχοντας φέρει μαζί  τους κουβέρτες και στρώματα βρέθηκαν αντιμέτωποι με την  πρώτη  παρουσία των ΜΑΤ   γύρω στις 11.00 -11.30 .
Η παρουσία τους υπήρξε δικαριτική  ,αποχώρησαν και μετά απο λίγη  ώρα επέστρεψαν κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα και αφού αρχικά ζήτησαν  ειρηνικά απο τους πρόσφυγες να φύγουν απο τον αυτοκινητόδρομο ,προέβησαν στη συνέχεια σε επιχείρηση απομάκρυνσής τους ,αφού δεν έδειξαν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την περιοχή .
Να σημειωθεί πως κάποιοι εξ αυτών είχαν μετακινηθεί και στον κόμβο Κουτσελιού ,κάτω απο την Εγνατία κρατώντας τον και αυτόν αποκλεισμένο .

"Είμαι ευχαριστημένος απο την ελληνική κυβέρνηση που δεν με αφήνει να πάω στη δουλειά μου ..Δίκιο έχουν και οι  πρόσφγυγες δίκιο έχουμε και εμείς " είπε χαρακτηριστικά στη κάμερα του epirus-tv-news, ένας εξ αυτών .
Aμέσως μετά την απομάκρυνσή τους επέστρεψαν στον καταυλισμό όπου άρχισαν να πετούν πέτρες 
Είνα ι χαρακτηριστική η διαμαρτυρία γυναίκας μέσα απο τον καταυλισμό .
Η κατάσταση ηρέμησε γρήγορα παρουσία  των αστυνομικών δυνάμεων .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]