ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

[ΗΠΕΙΡΟΣ]Ιωάννινα:Πέντρο Αλμαδόβαρ , Μίλα της στις Κυριακές στο πανί

Κυριακές στο πανί
Ευρωπαίοι Δημιουργοί

Πέντρο  Αλμαδόβαρ , Μίλα της 
(Hable con ella, Ισπανία, 2002, 112’)


Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των Κυριακών στο πανί, προβάλλει την ταινία του  Πέντρο  Αλμαδόβαρ, Μίλα της (Hable con ella, Ισπανία, 2002, 112’). Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή  24 Απριλίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πρωταγωνιστούν: Ντάριο Γκραντινέτι, Χαβιέρ Καμάρα, Ροζάριο Φλόρες, Λέονορ Γουάτλινγκ, Τζεραλντίν Τσάπλιν, Μαριόλα Φουέντες.


Ο καλοκάγαθος αλλά μοναχικός νοσοκόμος Μπενίνο (Χαβιέρ Καμάρα) και ο Αργεντινός δημοσιογράφος Μάρκο (Ντάριο Γκραντινέτι) κάθονται πλάι πλάι, χωρίς να γνωρίζονται, στη διάρκεια ενός χοροδράματος της Πίνα Μπάους.

Ο χορός κάνει τον Μάρκο να δακρύσει, ενώ ο Μπενίνο τον κοιτάζει χωρίς να καταλαβαίνει τον λόγο. Αργότερα οι δυο τους θα συναντηθούν σε διαφορετικές συνθήκες, στην κλινική όπου εργάζεται ο Μπενίνο. Ο Μπενίνο φροντίζει την Αλίσια, μια νεαρή κοπέλα, με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος και που βρίσκεται σε κώμα εδώ και τέσσερα χρόνια, και ο Μάρκο ακολουθεί εκεί τη δική του αγαπημένη, την ταυρομάχο Λύδια, που πέφτει κι αυτή σε κώμα, θύμα του ταύρου στην τελευταία της ταυρομαχία.

Η ταινία απέσπασε περισσότερα από τριάντα διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Εξασφάλισε επτά υποψηφιότητες στην 17η απονομή των Βραβείων Γκόγια και κέρδισε αυτό της καλύτερης πρωτότυπης μουσικής.


https://www.youtube.com/watch?v=7fl8tyEIXXI



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]