[ΗΠΕΙΡΟΣ]Ιωάννινα: " Ο άνθρωπος από τη Γαλλία" απο το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα


Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δεκαετία του '70. Οι στρατιωτικές δυνάμεις αποσύρονται από το Βιετνάμ. Ο πρόεδρος Nixon παραιτείται λόγω του σκανδάλου Watergate. Το Apollo 13 εκτοξεύεται στο διάστημα, σε μια αποστολή που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία. O Jimmy Hendrix, η Janis Joplin και ο Jim Morrison πεθαίνουν στα 27 τους. Γεννιέται το hip hop, σε ένα περιβάλλον όπου η country μουσική παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής. Πώς αντιμετώπισε τη δεκαετία του '70 ο κινηματογράφος;
Το καλλιτεχνικό σωματείο Εξαύδα παρουσιάζει αφιέρωμα στον αμερικανικό κινηματογράφο της δεκαετίας του 1970. Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

- 27 & 28 Μαρτίου: Το κεντρί, του George Roy Hill (1973)
- 3 & 4 Απριλίου: Η συνομιλία, του Francis Ford Coppola (1974)
- 17 & 18 Απριλίου: Chinatown, του Roman Polanski (1974)
- 24 & 25 Απριλίου: Ο άνθρωπος από τη Γαλλία, του William Friedkin (1971)

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 20.15 στο θεατράκι της οδού Κουντουριώτη 31
Οικονομική ενίσχυση: 2 ευρώ
Για πληροφορίες καλέστε στο 6945377240.



Ο άνθρωπος από τη Γαλλία

Δυο σκληροτράχηλοι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης, ο Τζίμι Ποπάι Ντόιλ (Τζιν Χάκμαν) και ο Μπάντι Κλάουντι Ρούσσο (Ρόι Σάιντερ), προσπαθούν να σταματήσουν μια σπείρα εμπόρων ναρκωτικών, η οποία διακινεί ηρωίνη από τη Γαλλία. Οι μέθοδοι του Ντόιλ, που είναι αποτελεσματικός στη δουλειά του, είναι αμφιλεγόμενες και σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν την παρανομία. Ο Αλέν Σαρνιέ (Φερνάντο Ρέι) εγκέφαλος της σπείρας των ναρκωτικών, είναι αντιθέτως αβρός και ευγενικός. Οι έρευνες των δυο αστυνομικών ξεκινούν μετά τη δολοφονία ενός αστυνομικού, που προσπαθεί να ξεσκεπάσει τα μέλη της σπείρας, στη Μασσαλία από τον εκτελεστή της σπείρας του Σαρνιέ, Πιερ Νικολί (Μαρσέλ Μποτζούφι). Ο Σαρνιέ σχεδιάζει να κρύψει φορτίο ηρωίνης αξίας 32 εκατομμυρίων δολαρίων στο αυτοκίνητο ενός στενού του φίλου, του τηλεπαρουσιαστή Ανρί Ντεβερώ (Φρεντερίκ Ντε Πασκάλ), ο οποίος πρόκειται να αναχωρήσει για τις Η.Π.Α. Οι δυο αστυνομικοί γίνονται μάρτυρες μιας συναλλαγής ναρκωτικών σε ένα κακόφημο μπαρ της Νέας Υόρκης και συλλαμβάνουν τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος τραυματίζει τον Κλάουντι στο χέρι. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς και αποκαλύπτει το όνομα του συνδέσμου του. Οι αποκαλύψεις του άνδρα οδηγούν τους δυο αστυνομικούς στο μπαρ Κοπακαμπάνα, του οποίου ο ιδιοκτήτης Σαλβατόρε Μπόκα (Τόνι Λο Μπιάνκο) και η σύζυγός του Άντζι (Αρλίν Φάρμπερ) διασκεδάζουν μέλη της μαφίας που έχουν σχέση με ναρκωτικά. Μετά από έρευνες οι Ποπάι και Κλάουντι ανακαλύπτουν ότι το ζευγάρι έχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. Ανακαλύπτουν επίσης τη σχέση του ζευγαριού με το δικηγόρο Τζόελ Γουάινστοκ (Χάρολντ Γκάρι) που έχει συνδέσμους με τον κόσμο των ναρκωτικών. Οι έρευνες συνεχίζονται και οι αστυνομία τοποθετεί κριούς στα τηλέφωνα του ζευγαρίου, ενώ στην έρευνα συμμετέχει και ο ομοσποδιακός πράκτορας Μάλντερινγκ που αντιπαθεί τον Ποπάι. Παράλληλα ο Σαρνιέ που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για συναλλαγή με το ζεύγος Μπόκα και ανακαλύπτει ότι παρακολουθείται από τους άνδρες του Ποπάι. Ο εκτελεστής του Σαρνιέ αποπειράται να δολοφονήσει τον Ποπάι, αλλά αποτυγχάνει και τότε ξεκινάει ένα άγριο ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Εξαιρετικά σκληρό αστυνομικό θρίλερ, που παρουσιάζει ένα φανατικό, έμπειρο αστυνομικό, που είναι πρόθυμος να παραβιάσει κάθε κανόνα, αρκεί να εξαρθρώσει ένα διεθνές δίκτυο ναρκωτικών.

Η ταινία τιμήθηκε με πέντε Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Μοντάζ και Α' Ανδρικού για τον Τζον Χάκμαν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]