Όλγα Γεροβασίλη: Πλήρης ταύτιση των απόψεων του κ. Μητσοτάκη με τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Κύρια σημεία της συνέντευξης της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στον Ρ/Σ Alpha 9.89 και στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου. 
Επισυνάπτεται η πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης.
Ο κος Μητσοτάκης επέλεξε να στείλει μήνυμα από τις ΗΠΑ ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του ΔΝΤ, δηλαδή την αποτυχημένη συνταγή λιτότητας: την διάλυση του κοινωνικού κράτους, τις μειώσεις μισθών/συντάξεων, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων.
Ενώ έχει δηλώσει ότι αν ήταν ο ίδιος υπουργός δεν θα εφάρμοζε αυτήν την πολιτική, σήμερα επανέρχεται με δηλώσεις και συμμερίζεται τις απόψεις του ΔΝΤ.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι για πρώτη φορά αποκαλυπτικός. «Ήταν στις ΗΠΑ και ενδεχομένως, ξεχάστηκε».
Έχουμε κάνει τα πάντα για να καλύψουμε τις απαιτήσεις της συμφωνίας του καλοκαιριού έγκαιρα.
Για τα σχέδια νόμου, από κανέναν αξιωματούχο δεν εκφράστηκε ένσταση για μονομερή ενέργεια. Μονομερής ενέργεια θα ήταν αν απείχαν από τα συμφωνηθέντα.
Έχουμε συγκλίνει στο 95% και απομένει ένα 5% για την αξιολόγηση. Στόχος είναι στο προσεχές Eurogroup να ολοκληρωθεί η σύγκλιση και η αξιολόγηση.
Έχει συμφωνηθεί ότι μετά την αξιολόγηση θα αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετέχει ή όχι.
Ο στόχος των επισκέψεων του πρωθυπουργού είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής θέσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Δημοσιοποιεί τις εξελίξεις στα τέσσερα μεγάλα θέματα: φορολογικό, ασφαλιστικό, δημοσιονομικό, κόκκινα δάνεια. Καθώς επίσης, πού βρίσκεται η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, και το προσφυγικό.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλά και δύσκολα βήματα. Όλα τα μέρη πρέπει να τηρήσουν τη συμφωνία του καλοκαιριού.
Σχετικά με τα «Panama Papers»: Δικαιοσύνη και αρμόδιες Αρχές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους για να υπάρξει αίσθημα Δικαίου στην ελληνική κοινωνία.
Θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για το πρόβλημα της ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου. Έχω δεχτεί ως κυβερνητική εκπρόσωπος δύο μηνύσεις για ερωτήματα που έθεσα. Οι απαντήσεις στα οποία, δεν οφείλονται σε μένα αλλά στον ελληνικό λαό. Θα χαρακτήριζα τις κινήσεις αυτές απώλεια ψυχραιμίας. Εννοείται ότι πρέπει να είμαστε αυστηροί για να διατηρήσουμε σε ένα κόσμιο επίπεδο την πολιτική αντιπαράθεση.
Κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο και δεν πρέπει να βρίσκεται στο απυρόβλητο, ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος. Δημόσια κριτική γίνεται σε όλους και από όλους.
Άκουσα προσεκτικά την ομιλία του κ. Πολάκη. Ως λεκτικό ατόπημα θα το έβλεπα. Βεβαίως είναι αγανακτισμένος με τη συμπεριφορά μέρους των ΜΜΕ απέναντί του και με τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για έναν υπουργό, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και δεν έχουν αντίστοιχα σχολιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]