ΝΔ: «Έντονη κινητικότητα πριν το Συνέδριο»

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όσο πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία του συνεδρίου, ολοένα και αυξάνονται τόσο τα μέτωπα όσο και οι υποχρεώσεις στις οποίες θα πρέπει να αντεπεξέλθει η παράταξη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Υπό αυτό το πρίσμα, προσανατολίζονται στη ΝΔ να ανοίξουν διάλογο αλλά και διαύλους επικοινωνίας τόσο στους πολίτες που ένθερμα την υποστηρίζουν όσο και στα μη μέλη του κόμματος. Η ΝΔ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, εγκαινιάζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που όμοιό του δεν έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν από ελληνικό πολιτικό κόμμα.

«Ονομασία»

Το εγχείρημα έχει τίτλο «Συμμετέχω στη Νέα Δημοκρατία – το άνοιγμα στην κοινωνία» και πρόκειται να ξεκινήσει να τρέχει άμεσα υπό την επίβλεψη του αν. Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, ενόψει του 10ου Τακτικού Συνεδρίου.

«Περιεχόμενο»

Η δράση αυτή, όπως καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν, βρίσκεται εδώ και καιρό στους αρχικούς σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και προβλέπει το διάλογο του κόμματος με την κοινωνία και τη συμμετοχή στα δρώμενα του κόμματος, όχι μόνο των μελών αλλά κι όλων των ενεργών στελεχών.

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως στη ΝΔ προσανατολίζονται στην άποψη πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δε θα σταματήσει στο Συνέδριο, αλλά, όπως αναφέρει και ο στόχος του, θα συνεχιστεί και μετά το συνέδριο, προκειμένου ύστερα από αρκετό καιρό να υπάρχει ανοικτή γραμμή με την κοινωνία, έτσι ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος, ενόψει των εκλογών όποτε κι αν γίνουν.

«Ο τρόπος υλοποίησης»

Για την πραγματοποίηση του όλου εγχειρήματος κεντρικός άξονας θα αποτελέσει το διαδίκτυο, όπου επικοινωνιακά θα υποστηριχθεί από την ομάδα των Social Media της ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη και θα τρέξει σε συνεργασία με τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, με επικεφαλής τους Γιάννη Οικονόμου και Μαίρη Ζαννή.

«Οι στόχοι του προγράμματος»

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος «Συμμετέχω στη Νέα Δημοκρατία», είναι πέντε:

*η ενεργοποίηση του διαλόγου με την κοινωνία,

*η διεύρυνση του ακροατηρίου της ΝΔ,

*η συμμετοχή εθελοντών στο κόμμα,

*η δημιουργία δεξαμενής νέων στελεχών

*η δημιουργία διευρυμένης θεματολογίας με ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Κεντρικό σύνθημα του προγράμματος θα είναι το «Συμμετέχουμε, Συζητάμε, Συνδιαμορφώνουμε», που θα υπάρχει και στις διαδικτυακές ενέργειες.

«Οι βλέψεις των στελεχών της ΝΔ»

Στόχος των στελεχών της ΝΔ είναι να μπορέσει το κόμμα να καταστεί μια δυνατή, ισχυρή και μαζική εμπλοκή μιας μεγάλης μερίδας πολιτών, έτσι ώστε η διαμορφωμένη πολιτική της ΝΔ να έχει όσο το δυνατόν τη μεγαλύτερη λαϊκή νομιμοποίηση και αποδοχή. Πάνω σε αυτήν την βάση θα υπάρχει κάλεσμα για συμμετοχή σε στελέχη του:

1) επιστημονικού τομέα,
2) της αγοράς,
3) του δημοσίου τομέα,
4) των τοπικών κοινωνιών,
5) πολίτες από όλη τη χώρα και
6) οι Γραμματείες, που με εντολή του κ. Μητσοτάκη, θα συντονίζονται από το κ. Αυγενάκη.

«Πως θα λειτουργείτο πρόγραμμα»

Μια εύλογη απορία έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του όλου εγχειρήματος και στο πως θα μπορέσει να έχει τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση.

Έτσι, καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν πως το «κλειδί» θα βρίσκεται στο site της ΝΔ, καθώς εκεί θα υπάρχει ερωτηματολόγιο με συγκεκριμένες ερωτήσεις, όπου ο κάθε πολίτης (μέλος ή μη της ΝΔ) θα μπορεί να επιλέγει να ενεργοποιηθεί και να συμμετέχει στους 25 γαλάζιους Τομείς Κοινοβουλευτικού Έργου και στις 13 Γραμματείες του κόμματος και στις Γραμματείες Αυτοδιοίκησης, Παραγωγικών Φορέων, Επιστημονικών Φορέων, Κοινωνία & Κόμματος, Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων, Γυναικείων Θεμάτων, Απόδημου Ελληνισμού, Προγράμματος, Πολιτικού Σχεδιασμού, Αγροτικού και Οργανωτικού & Συνδικαλιστικού.

«Αποτίμηση»

Ομολογουμένως πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια που προηγούμενη της δεν έχει υπάρξει από πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί δίνεται μια πραγματική αλλά και ρεαλιστική ευκαιρία προς όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν ενεργά και να δούνε την φωνή τους να γίνεται πράξη στην πραγματικότητα.

Ένα από τα αναπόσπαστα σημεία της νέας πορείας που θέλει να χαράξει ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτό της μαζικής αποδοχής του ονόματος του, κυρίως γιατί κατά την προσωπική μου άποψη πάντα επιζητεί και ο ίδιος βαθιά μέσα του μία ευκαιρία για να αποτάξει όχι την τεράστια και βαρυσήμαντη κληρονομιά του αλλά την παραφιλολογία σχετικά με τις ικανότητες και τα προσόντα του.

Εν κατακλείδι, και σε άμεση συνέχεια με τα προαναφερόμενα είναι λογικό να υποθέσουμε πως η ΝΔ στηρίζει και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από/στο συγκεκριμένο εγχείρημα, διότι ίσως αυτό, όπως θεωρούν και στη ΝΔ, να μπορέσει τόσο να αφυπνίσει όσο και να προσελκύσει τα πληγωμένα μέλη της παράταξης που για διάφορους λόγους έχουν προτιμήσει να αποστασιοποιηθούν από τα πολιτικά τεκταινόμενα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Alea jacta est” και αναμένουμε να δούμε επί του πρακτέου τα οποία αρνητικά η θετικά αποτελέσματα.
 rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]