ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΤΟ "ΑΜΑΡΤΩΛΟ" ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΤΟ “ΑΜΑΡΤΩΛΟ” ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα της Τρίτης 8 Μαρτίου 


Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει ως πρωταρχικό σκοπό την εξασφάλιση της ελευθερίας και της πολυφωνίας. Γι΄ αυτό κανένα δημοκρατικό κράτος δεν στηρίζει το πολίτευμά του σε αποκλεισμούς και σε φίμωση των νομίμων πολιτικών κομμάτων. 
Γιατί, Δημοκρατία, σημαίνει πολυφωνία και απονομή ίσου δικαιώματος έκφρασης σε αυτήν, όλων των πολιτικών κομμάτων, προς ανάδειξη των θέσεών τους. Από τη στιγμή μάλιστα, που οι συχνότητες όλων των ΜΜΕ είναι περιουσία του Ελληνικού λαού.
Άλλωστε, ο νόμος 309/2004 είναι σαφής και οι διατάξεις του είναι ξεκάθαρες.

Καταγγελία του κόμματος της “Ελλήνων Πολιτείας”.

Ωστόσο, είναι σαφέστατο σε όλους πως το ΕΣΡ είναι ανίκανο να υποστηρίξει την ισονομία των νόμιμων κομμάτων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και είναι προφανές πως τα μέλη του, ανταποκρίνονται απόλυτα στις εντολές των κομμάτων Εξουσίας που τα τοποθετούν, στην υποτιθέμενη Ανεξάρτητη Αρχή!!
Κατά το πρόσφατο παρελθόν, το κόμμα της “Ελλήνων Πολιτείας” επανειλημμένως έχει καταγγείλει στο ΕΣΡ πως: 
Η συμμετοχή του κόμματος σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι ανύπαρκτη.
Δεν είναι δυνατόν να αναγνωρίζουν το κόμμα τα Υπουργεία και οι Οργανισμοί της Χώρας, απαντώντας σε διατυπωμένα αιτήματα και όχι το ΕΣΡ.
Δεν είναι δυνατόν να αναγνωρίζουν το κόμμα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαικής Ενώσεως και το ΕΣΡ να καταπατά το Σύνταγμα και να μην τηρεί τους Νόμους της Πατρίδος μας.   

Προσφυγή στην ΕΕ και η απάντηση της Επιτροπής.

Τη μη τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων από πλευράς ΕΣΡ επικαλείτο το κόμμα της “Ελλήνων Πολιτείας” όταν προσέφυγε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  
Παρά τη μεγάλη καθυστέρηση - περίπου ενός χρόνου - η Επιτροπή Αναφορών της ΕΕ, απάντησε με το υπ΄ αριθμόν D-319729 από 19/11/2015 έγγραφο, όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:  
“…Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει αρμοδιότητες ούτε να διερευνήσει την αναφορά, ούτε να ρυθμίζει κανονιστικά τα μέσα ενημέρωσης σε οποιοδήποτε κράτος μέλος. Στην Ελλάδα, αυτή την ευθύνη φέρει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και επομένως σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε με αυτό, και να προσφύγετε στα ελληνικά δικαστήρια, εάν πιστεύετε ότι τα δικαιώματά σας δυνάμει της ελληνικής νομοθεσίας παραβιάζονται…”.    
Νέα επιστολή του κόμματος της “Ελλήνων Πολιτείας” προς το ΕΣΡ.

Το κόμμα της “Ελλήνων Πολιτείας”, ακολουθώντας την προτροπή της Επιτροπής της ΕΕ: “… σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε με το ΕΣΡ…”, κατέθεσε – για ακόμη μια φορά - στις 26 Φεβρουαρίου 2016 επιστολή – αίτημα στο ΕΣΡ με θέμα: “Αποκλεισμός του κόμματος της Ελλήνων Πολιτείας από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά πάνελ”, η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 1339.   
Σε αυτή την επιστολή αφού γίνεται αναφορά στην απάντηση με υπ' αριθμό D 319729  της Επιτροπής Αναφορών της ΕΕ, το κόμμα της “Ελλήνων Πολιτείας” καταλήγει:
“Οι συχνότητες, οι άδειες λειτουργίας και η ελευθεροτυπία είναι απαράγραπτα δικαιώματα της προστασίας της ίδιας της δημοκρατίας και φυσικά αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού λαού. 
Ως εκ τούτου σας καθιστούμε απόλυτα υπεύθυνους και η μη συμμόρφωση σας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αποτελεί για εμάς αφορμή για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας ακόμη και με ποινική δίωξη σε βάρος φυσικών προσώπων για έλλειψη αμεροληψίας, για δόλο και για κατ' επανάληψη προσβολή προσωπικότητας νομικού προσώπου (πολιτικό κόμμα)”. 

Διά ταύτα.
 
Από όσα αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στα μέλη του ΕΣΡ ή της Κυβέρνησης, από τη στιγμή που η λογοκρισία έχει απαγορευτεί σύμφωνα με το άρθρο 14 του Συντάγματος, πως η επόμενη κίνηση του πολιτικού φορέα θα είναι η προσφυγή στα Ελληνικά Δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]