[ΗΠΕΙΡΟΣ]Προσφυγικές αγωνίες ,προβλήματα ,ελλείψεις και ..γεννητούρια στον καταυλισμό του Κατσικά [βίντεο]

Δύσκολες οι συνθήκες τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι πρόσφυγες στο κέντρο υποδοχής στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Κατσικά Ιωαννίνων .
 Πως μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς σε έναν καταυλισμό όλοι αυτοί οι άνθρωποι αλλά και τα πολλά μικρά παιδιά ,ανάμεσά τους και δίδυμα βρέφη .

Αρκετοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν  προβλήματα υγείας με πιο πρόσφατο το περιστατικό μιας χειρουργημένης γυναίκας που κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων .
Πριν απο λίγες ημέρες  μια γυναίκα γέννησε στον 7ο μήνα  της κύησης της ,δυστυχώς όμως το βρέφος ήταν νεκρό ,ενώ πιο τυχερή στάθηκε μια άλλη εγκυμονούσα απο τη Συρία που  έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων .
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους στον καταυλισμό είναι η έλλειψη ζεστού νερού ,με αποτέλεσμα να έχουν να κάνουν μπάνιο εδώ και ένα περίπου μήνα ,ενώ το πλύσιμο αλλά και το στέγνωμα των ρούχων τους  αποδεικνύεται για αυτούς ένας "Γολγοθάς"...
Πράγματα απλά  λείπουν απο την καθημερινότητά τους ,όπως οι κάλτσες και τα παπούτσια που έχουν καταστραφεί απο τις ατελείωτες ώρες πεζοπορίας.
Ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι  μήπως εγκλωβιστούν στην Ελλάδα ,καθημερινά αγωνιούν για το πότε θα ανοίξουν τα σύνορα, ενώ το συναίσθημα της αβεβαιότητας για το που μπορεί να βρεθούν ανά πάσα στιγμή  κυριαρχεί στην  προσφυγική κοινότητα.
Στο συγκεκριμένο Κέντρο Φιλοξενίας  στα Ιωάννινα μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κάποια ύποπτη  προσέγγιση  απο   επιτήδεια κυκλώματα ,αυτό όμως δεν σημαίνει πως  πάσης φύσεως κίνδυνοι  έχουν πάψει να ελοχεύουν  για τους πρόσφυγες που διαμένουν εκεί και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά ,που οι μητέρες τους  δεν πρέπει να τα αφήνουν στιγμή απο τα μάτια τους 
Οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων που γλίτωσαν απο τη φρίκη του πολέμου είναι πολλές ,η  γενναιοδωρία της γιαννιώτικης κοινωνίας   και των εθελοντικών οργανώσεων μεγάλη ,δεν αρκούν όμως για δώσουν λύση σε αυτό το   μείζον  πρόβλημα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]