ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ για το προσφυγικό

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΑ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η Τ.Ο. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, μπροστά στην όξυνση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, τις τελευταίες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας που επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ ότι κυβέρνηση και ΕΕ μετατρέπουν τη χώρας μας αλλά και την περιοχής μας σε τόπο εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, καλεί το λαό της περιοχής να δυναμώσει την πάλη του. 
Η αλληλεγγύη που και ο Γιαννιώτικος λαός εκφράζει στους πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει να συνδυαστεί με την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που γεννά τον πόλεμο και την προσφυγιά. Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, τους πολέμους που γίνονται για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των μονοπωλίων.
Οι αιτίες που δημιούργησαν και συντηρούν αυτό το έγκλημα σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών είναι οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Bόρειας Αφρικής.
Οι καπιταλιστές και τα μονοπώλιά τους ανταγωνίζονται για το ποιος θα βάλει στο χέρι τον πλούτο μιας ολόκληρης περιοχής, τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας, ποια μονοπώλια θα κερδίσουν νέες αγορές και σφαίρες επιρροής. Για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, δε λογαριάζουν ούτε τις ανθρώπινες ζωές ούτε τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων. Ανοιγοκλείνουν τα σύνορα ανάλογα με το πόσο και ποιό φτηνό εργατικό δυναμικό θέλουν να εξασφαλίσουν για τα μονοπώλια τους από τους ξεριζωμένους που δημιούργησαν με τις επεμβάσεις τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει μεγάλη ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Συμμετέχει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στις ιμπεριαλιστικές επεµβάσεις. Υπογράφει και εφαρμόζει τις αποφάσεις της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες, μετανάστες οι οποίες εντείνουν το πρόβληµα. Η αλληλεγγύη που εκφράζεται απλόχερα από τους εργαζόμενους και το λαό μας δεν πρέπει να επιτραπεί στην κυβέρνηση να την οικειοποιηθεί, όπως προσπαθεί να κάνει, για να κρύψει τις ευθύνες της από τη συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις ευθύνες της για το δράμα των προσφύγων. 
Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με τη συμφωνία της κυβέρνησης, συνιστά υπονόμευση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, παραπέρα αρνητικές εξελίξεις για την Κύπρο. Σηματοδοτεί την παραπέρα συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή. Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τους λαούς. Ετοιμάζουν νέα σφαγή στην περιοχή µας. Στη θέση των σημερινών προσφύγων και μεταναστών μπορεί να βρεθεί κάθε λαός.
Το δράμα των προσφύγων αναδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η ΕΕ δεν ήταν ποτέ ένωση της “αλληλεγγύης”, της “οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας” όπως λέει η κυβέρνηση, η ΝΔ και όλα τα κόµµατα που υπερασπίζονται την ΕΕ. Όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΕΕ µαζί µε το ΝΑΤΟ οργάνωσαν δεκάδες πολέµους, σφαγές λαών για τα κέρδη των λίγων. Είναι ψέµα ότι "το ΝΑΤΟ και η ΕΕ µπορούν να διασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια". 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους!
Δεν είναι άλλη η πολιτική που χτυπάει τους πρόσφυγες από αυτή που τσακίζει το λαό στη χώρα μας. Αυτοί που τσακίζουν την κοινωνική ασφάλιση, προχωράνε στην φοροληστεία των 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]