[ΗΠΕΙΡΟΣ]Ιωάννινα:Δύσκολες οι συνθήκες για τους πρόσφυγες στον Κατσικά .Οι πρώτες 150 αποχωρήσεις

150 περίπου πρόσφυγες αποχώρησαν απο το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Κατσικά Ιωαννίνων .
Η ακαταλληλότητα του χώρου είχε επισημανθεί απο την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως εκεί θα δημιουργούνταν κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ,τόσο απο τον Δήμο Ιωαννιτών όσο και απο την Περιφέρεια Ηπείρου ,αλλά κανείς δεν άκουσε την τοπική αυτοδιοίκηση και το Κέντρο Φιλοξενίας στήθηκε ....
Οι  1167 πρόσφυγες που έφτασαν  το απόγευμα της Κυριακής  διαπίστωσαν πως  οι σκηνές δεν είχαν θέρμανση ,ούτε ηλεκτρικό  και άρχισαν να διαμαρτύρονται .. 
Να σκεφτεί κανείς πως σήμερα οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές ,ωστόσο στην συγκεκριμένη περιοχή που στήθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας το έδαφος μετατρέπεται σε "βάλτο "κάθε φορά που βρέχει ...και τα Ιωάννινα δεν φημίζονται για τις καλές καιρικές συνθήκες .
Παράλληλα οι τιμές υγρασίας που καταγράφονται στην περιοχή είναι υψηλές και όταν σουρουπώνει το κρύο είναι ιδιαίτερα αισθητό ..
Βλέποντας λοιπόν αυτές τις συνθήκες διαβίωσης, 150 απο αυτούς   αποχώρησαν αλλοι με κατεύθυνση την Αθήνα και άλλοι την Θεσσαλονίκη  ,ενώ  κάποιοι κατευθύνθηκαν πεζή προς τα Ιωάννινα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]