ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Ερώτηση Μερόπης Τζούφη με θέμα την εσφαλμένη μοριοδότηση των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας[βιντεο]

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ


Την Πέμπτη 11-Φεβ-2016 συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει η Μερόπη Τζούφη, με θέμα την εσφαλμένη μοριοδότηση των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Η βουλευτής αναφέρθηκε στη γενικότερη λειτουργία των ΣΔΕ, τονίζοντας πως αποτελούν σημαντική εκπαιδευτική δομή που απευθύνεται σε ενήλικες 18 ετών και άνω, δίνοντας τους την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. 

Επεσήμανε επίσης πως στα ΣΔΕ πρέπει να απασχολείται ειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, ικανό να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που απαιτεί η διδασκαλία σε ενήλικες. Καταλήγοντας, εξέφρασε τον προβληματισμό της γύρω από τα κριτήρια μοριοδότησης των προσλήψεων του προσωπικού – τα οποία μοριοδοτούν υπερβολικά την ανεργία, ενώ θα έπρεπε να είναι συμβατά με τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των ΣΔΕ, δίνοντας βαρύτητα στα κοινωνικά κριτήρια των υποψηφίων σε ειδική σχέση με τα ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά τους προσόντα. 

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Ν. Φίλης, από την μεριά του τόνισε πως πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο μοριοδότησης των εν λόγω προσλήψεων και πως προτίθεται να αλλάξει την υπουργική απόφαση, έτσι ώστε να δοθεί έμφαση στα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα, με το κριτήριο της ανεργίας να αφορά στο 20% των προβλεπόμενων μορίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]